• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slatki recepti» Recept dana»Tart od čokolade s višnjama/trešnjama

Tart od čokolade s višnjama/trešnjama

Slatkopedija 14 ruj 2019 Recept dana Leave a comment

Kombinacija čokolade i višanja na našem se portalu već više puta pokazala kao dobitna, a ne sumnjamo da će tako biti i s ovim tartom čiji recept potpisuju sestre Inga i Lily Bašić s bloga Feeding Art.

Sastojci
(za kalup za tart dimenzija 30 x 11 cm)
Prhko tijesto
  • 130 g glatkog brašna
  • 20 g kakaa
  • 85 g maslaca
  • 45 g šećera
  • 1 jaje (M)
  • 1 mala žličica naribane korice jednog bio-limuna
Punjenje
  • 200 – 250g višanja/ trešanja + još za dekoraciju
  • 1-2 velike žlice marmelade od višanja
Ganache
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 100 g tamne čokolade
Priprema
Prhko tijesto

Brašno i kakao prosijati i s ostalim sastojcima umijesiti glatko, prhko tijesto. Formirati u kuglu, umotati u samoprijanjajuću foliju i ostaviti oko sat vremena u hladnjaku da miruje.

Kalup za tart (najbolje s pokretnim dnom) premazati maslacem i posuti brašnom. Na pobrašnjenoj radnoj površini razvaljati tijesto i prebaciti u kalup. Tijesto više puta izbosti vilicom i peći u prethodno zagrijanoj pećnici oko 20 minuta na 175°C. Ostaviti da se potpuno ohladi.

Punjenje

Dno tarta premazati marmeladom od višanja. Višnje/ trešnje oprati, posušiti, odstraniti koštice i prepoloviti na pola. Poslagati po dnu tarta.

Ganache

Čokoladu nalomiti ili nasjeći na grublje komade. U jednoj posudici prokuhati slatko vrhnje, skloniti s vatre i preliti preko čokolade. S pjenjačom miješati tako dugo dok se čokolada potpuno otopi. Ostaviti da se malo ohladi (povremeno promiješati) te preliti preko višanja/ trešanja.

Ostaviti najmanje još dva sata u hladnjaku da se stisne. Prije serviranja dekorirati svježim višnjama/ trešnjama.

Fotografija: Feeding Art

blog čokolada feeding art inga i lily bašić recept dana slatki recept tart trešnje višnje 2019-09-14
Tags blog čokolada feeding art inga i lily bašić recept dana slatki recept tart trešnje višnje

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Buddy Valastro oborio vlastiti rekord u dekoriranju cupcakesa

Sljedeći članak :

Slatka Hrvatska – kuharica koja čuva okuse tradicionalnih hrvatskih slastica

Povezani članci

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Slatkopedija 07 ruj 2023
Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Slatkopedija 31 kol 2023
Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Slatkopedija 31 lis 2022

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2023, sva prava pridržana!