• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slatki recepti» Recept dana»Talijanska bezglutenska slastica za maskenbal: chiacchiere

Talijanska bezglutenska slastica za maskenbal: chiacchiere

Slatkopedija 04 ožu 2019 Recept dana Leave a comment

Naša suradnica Francesca Della Penna s bloga The Gluten Freelancer otkrila nam je recept za bezglutensku slasticu kao stvorenu za maskenbal – chiacchiere (tal. brbljanje, razgovor).

Sastojci
  • 300 g jogurta
  • 300 g bezglutenskog brašna
  • 220 g kukuruznog škroba
  • prstohvat soli
I još
  • suncokretovo ulje
  • šećer u prahu
Priprema

U jednoj posudi pomiješajte jogurt, brašno, kukuruzni škrob i sol. Kada je tijesto spremno, podijelite ga u dvije kugle i razvaljate ga na radnoj površini. Razrežite ga kao trake te svaku traku razrežite po sredini.

Svaku traku stavite u ugrijano suncokretovo ulje te pokrijte poklopcem. Kada trake počnu rasti i postanu zlatne, vrijeme je da ih izvadite iz ulja.

Ostavite trake da se ohlade na kuhinjskom papiru (koji će upiti ulje), a zatim ih pospite šećerom u prahu.

Fotografije: The Gluten Freelancer

chiacchiere maskenbal slatki recept 2019-03-04
Tags chiacchiere maskenbal slatki recept

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Slatke ružice

Sljedeći članak :

Beogradski festival hrane okuplja kuhinje svijeta: naučite pripremati turske slastice i kupite med sa zlatom

Povezani članci

Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Slatkopedija 31 lis 2022
Nakon mandarina, na red su došli maruni: opet pripremamo poseban tiramisù

Nakon mandarina, na red su došli maruni: opet pripremamo poseban tiramisù

Slatkopedija 30 stu 2021
Imamo savršeni recept za omiljeni desert: pripremite cheesecake kao iz najboljih slastičarnica

Imamo savršeni recept za omiljeni desert: pripremite cheesecake kao iz najboljih slastičarnica

Slatkopedija 01 srp 2021

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2021, sva prava pridržana!