Sve je to za ljude: uz #damijebitislasticar otkrijte nam neuspjele slatke priče iz vaše kuhinje

Još su samo četiri dana ostala do kraja našeg izazova #damijebitislasticar, u sklopu kojeg ćemo podijeliti izabrane proizvode iz našeg webshopa.

Griješiti je ljudski, a pogreške se nerijetko događaju i u pripremi kolača, u kojoj samo jedan pogrešno dodani sastojak može uništiti cijeli kolač. Razlivene kreme, puknuti biskviti, presušene kore i zagorjeli keksi su nešto s čim smo se svi, u većoj ili manjoj mjeri, susreli. Preslatki kolač? To možda i nije tako čest slučaj, ali meni se i to dogodilo.

Naime, prije više od dvije godine za jednu sam obiteljsku proslavu odlučila napraviti tortu u kojoj sam spojila beze kore s kremom od kave koja je u sebi imala dosta šećera. Rezultat – nejestiva torta u kojoj se od okusa osjetio samo – šećer. Odvojeno, segmenti torte bili su i više nego ukusni, ali spojeni zajedno, pretvorili su se u moj najveći slatki neuspjeh. Kažem najveći jer čak i kad kolač ispadne oku neugodan, keksići malo zagore, a krema ne bude dovoljno gusta, te slastice ne propadnu jer se, prije ili kasnije, pojedu. No, ova je doslovno propala jer se zbog prevelike količine šećera nije mogla pojesti.

Ipak, iz svakog propalog pokušaja nešto se nauči, kao npr. da krema i kore u ovoj torti nisu bile dobar spoj.

Sigurna sam da takvih i sličnih priča imate i vi, a da fotografije ponekih propalih pokušaja čuvate u svom arhivu kao podsjetnik na dane kad vam nije baš sve išlo onako kako ste planirali, ali ste ipak odlučili nastaviti dalje – pripremati slastice, uživati u njima, a iz svakog promašaja, izvući lekciju kako  u budućnosti ne biste tako nešto ponovili.

Nemojte svoje priče čuvati samo za sebe – podijelite ih s nama i otkrijte nam gledajući koji propali kolač ste pomislili #damijebitislasticar.

Nestrpljivo očekujemo vaše priče, a najbolje i nagrađujemo odabranim proizvodima iz našeg webshopa.

Do skore rođendanske proslave, pozdravlja vas

vaša Kate

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.