• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Zdrave slastice» Recepti»Sočne biskvitne limunske kocke naš su izbor za slatki početak tjedan

Sočne biskvitne limunske kocke naš su izbor za slatki početak tjedan

Slatkopedija 20 ožu 2023 Recepti Komentari isključeni za Sočne biskvitne limunske kocke naš su izbor za slatki početak tjedan

Vjerujemo da će se i vama svidjeti naš izbor za slatki početak tjedan – ove sočne biskvitne limunske kocke koje nam stižu s bloga Samo jedan griz autora Darka Debića.

Sastojci
Biskvit
  • 150 g kristal šećera
  • ribana korica od 3 manja limuna (samo vanjski žuti sloj)
  • 80 g suncokretovog ulja
  • 40 g maslinovog ulja
  • ½ žličice ekstrakta vanilije
  • 2 jaja
  • 180 g kiselog vrhnja
  • 3 pune žlice svježeg limunova soka
  • 1 žličica praška za pecivo
  • ½ žličice soli
  • ¼  žličice sode bikarbone
  • 250 g oštrog brašna
Glazura od limuna
  • 120 g šećera u prahu
  • 2- 3 žlice svježeg soka od limuna
Priprema
Biskvit

Zagrijati pećnicu na 180°C. Obložiti lim za pečenje (cca 20 x 20 cm) papirom za pečenje.

U veću zdjelu staviti šećer, dodati koricu limuna i utrljati između prstiju u šećer dok se ne sjedini. Umiješati pjenjačom ulje i vaniliju. Dodajti jaja, jedno po jedno, miješajući pjenjačom dok se ne sjedine nakon svakog dodavanja. Dodati kiselo vrhnje i sok limuna, dobro promiješati. Umutiti u smjesu sol, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. Prosijati brašno preko smjese i lagano miješati savitljivom lopaticom dok se ne sjedini. Prebaciti smjesu u pripremljen lim za pečenje.

Staviti lim u zagrijanu pećnicu na oko 30 minuta. Kako je svaka pećnica drugačija prilagoditi vrijeme. Nakon 25 minuta provjeriti čačkalicom, neka bude lagano vlažna/ima koju mrvicu – ako se predugo peče kolač će biti suh.

Pustiti da se potpuno ohladi prije stavljanja glazure.

Glazura

Pomiješati pjenjačom sok limuna i šećer, dodavati sok postepeno dok se ne dobije gusta konzistencija.

Počevši od sredine, nježno preliti glazuru od limuna preko kolača, razmazujući lopaticom tako da kaplje preko rubova.

Fotografije: Samo jedan griz

2023-03-20

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Kroz dan svježi i poletni uz ukusne napitke: evo čime zamijeniti šalicu kave

Sljedeći članak :

S tržišta se povlači brašno: evo i razloga

Povezani članci

Posebne kremšnite obilježile su našu šestu godinu postojanja

Posebne kremšnite obilježile su našu šestu godinu postojanja

Slatkopedija 02 lip 2023
Nesvakidašnji kolač s jagodama koji morate isprobati: recept donosi Natalija Milodanović

Nesvakidašnji kolač s jagodama koji morate isprobati: recept donosi Natalija Milodanović

Slatkopedija 31 svi 2023
Slatko za doručak: donosimo vam recept za kolač s borovnicama i ricottom

Slatko za doručak: donosimo vam recept za kolač s borovnicama i ricottom

Slatkopedija 29 svi 2023
Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2021, sva prava pridržana!