Slatki trendovi koji će obilježiti ovu godinu

Svaka nova godina donosi i nove trendove na svim područjima pa tako i u slastičarstvu. Koji su novi dekoraterski trendovi za 2021. donosimo u nastavku.

Baš kao što u modnom dizajnu svaka sezona sa sobom nosi neke svoje trendove, tako i u slastičasrtvu svaka godina donosi neke pravilnosti i trendove. Predviđanja su da će ovu godinu obilježiti sljedećih šest trendova.

Prvi u nizu trendova su boje. Predviđa se kako će ove godine prevladavati torte obojene u tri palete, i to: ljetna paleta u kojoj prevladavaju svježe ljetne boje iz prirode, poput izbljedjeljih latica u kombinaciji s egzotičnom pink bojom te biljnom zelenom bojom, zatim paleta koja sadrži živahne nijanse žute i blijedo ljubičaste boje te osnažujuća paleta bogatih i živopisnih boja koje unose glamur i kontrast.

Idući ovogodišnji trend za dekoriranje je suho cvijeće, i to pretežito eukaliptus, pampas te palma. Ove se dekoracije dodaju na jednostavno obložene torte, a daju vrlo zanimljiv vizualni efekt.

Zahvaljujući karanteni koja je obilježila prethodnu godinu, slatki paketi postali su pravi trend u slastičarstvu, a taj se trend nastavlja i ove godine. Ovi se paketi lako dostavljaju, a naručuju se za sve prilike: od rođendana, godišnjica i diploma, do rođenja djeteta, ali i kao mali znak pažnje ili u znak zahvalnosti. Ove će godine prevladavati kutijice u kojima će se nalaziti slastice ukrašene mramornim bojama s različitim šarenim mrvicama te zlatnim listićima.

Oblaganje i dekoriranje torti buttercreamom koristi se već duže vrijeme u slastičarstvu, no od sada će se koristiti za malo inovativnije dekoriranje. Naime, uveden je trend slikanja buttercreamom po torti uz pomoć noža pa će se tako na ovogodišnjim tortama naći raznorazni elementi i efekti.

Osim navedenog, još je jedan trend popularan ove godine. Umjesto do sada viđenih, precizno zaglađenih torti, ove će se godine viđati rustikalne, nedovršene torte. Prednost ovog trenda je što i oni manje precizni mogu postati pravi slastičarski virtuozi i izraditi tortu u skladu s trendovima.

I na kraju, posljednji ovogodišnji trend u dekoriranju su figure od izomalta. Cvjetne dekoracije na vrhu sada će zamijeniti različiti toperi koji ostavljaju bez daha te torti daju poseban vizualni efekt.

Fotografije: Pexels, Unsplash

Mirjana Bošković Smrekar
Mirjana Bošković Smrekar

Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.