• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slatki recepti» Recept dana»Slatki ravioli punjeni džemom od smokava

Slatki ravioli punjeni džemom od smokava

Slatkopedija 03 lis 2020 Recept dana Leave a comment

Recepte za slatke raviole punjene džemom od smokava s nama su podijelile sestre Inga i Lily Bašić s bloga Feeding Art.

Sastojci
(za oko 35 – 40 komada)
Prhko tijesto
  • 400 g glatkog brašna
  • 135 g šećera
  • prstohvat soli
  • ½ male žlice mljevene vanilije
  • korica od dva bio-limuna
  • 1 jaje (M)
  • 250 g maslaca
  • 2 velike žlice hladne vode
Punjenje
  • 200 – 250 g džema od smokava
  • 1 bjelanjak
I još
  • šećer u prahu (za posipanje)
Priprema
Prhko tijesto

Prhko tijesto

Brašno prosijati i pomiješati sa šećerom, soli, vanilijom i koricom od limuna. Dodati jaje, maslac u komadićima i vodu te umijesiti glatko tijesto. Umotati u samoprijanjajuću foliju i ostaviti u hladnjaku da miruje oko sat vremena.

Slaganje

Razvaljati tijesto na lagano pobrašnjenoj radnoj površini debljine oko 2 – 3 mm. Ako nemate orginalni kalup za raviole uzmite okrugli obruč ili čašu ᴓ 8 cm i izrežite krugove. Na jednu polovicu kruga staviti malo džema, rubove premazati bjelanjkom i preklopiti te vilicom još utisnuti rubove.

Na dno lima za pečenje staviti papir za pečenje te po njemu rasporediti raviole. U prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C peći oko petnaestak minuta. Izvaditi i ostaviti da se potpuno ohlade. Posuti šećerom u prahu.

Fotografija: Feeding Art

blog džem od smokava feeding art inga i lily bašić ravioli recept dana slatki recept smokve 2020-10-03
Tags blog džem od smokava feeding art inga i lily bašić ravioli recept dana slatki recept smokve

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Kesten – sinonim za jesen

Sljedeći članak :

S tržišta se povlače mekani kolačići s voćnim punjenjem od šljiva

Povezani članci

Donosimo vam dašak jeseni: pripremite tart s ružicama od jabuka

Donosimo vam dašak jeseni: pripremite tart s ružicama od jabuka

Slatkopedija 29 ruj 2023
Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Slatkopedija 07 ruj 2023
Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Slatkopedija 31 kol 2023

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2023, sva prava pridržana!