Čokoladni helikopter za pomoć zračnim hitnim službama

Čokolatijeri diljem svijeta neprestano svojim kreacijama ostavljaju bez daha, a kada se k tomu doda i doza solidarnosti, onda kreacije dobivaju još veće značenje.

Iz čokolatijerskog je svijeta izašla najnovija kreacija posvećena djelatnicima zračne hitne pomoći – čokoladni helikopter težak otprilike 100 kilograma, visok 2,1 m te dugačak 2,7 m.

Ovaj čokoladni helikopter izradio je Jan Hansen iz LincoLnshirea, a za izradu mu je trebalo dva dana. Helikopter je izrađen od tamne čokolade dok su detalji izrađeni od bijele čokolade. Baza helikoptera je čokoladno jaje, a Hansen kaže da se odlično uklopilo – prenosi BBC.

Ovaj je čokoladni mađioničar već izrađivao uskršnje kreacije u različite svrhe, a za ovu se nada kako će pomoći u nabavi zrakoplovne opreme za hitna stanja.

Na izradu i dobrotvornu akciju potakle su ga vijesti o borbi Lincs & Notts Air Ambulance za prikupljanje sredstava tijekom pandemije zbog koje su pretrpjeli velike gubitke. Iako je prilikom izrade nailazio na brojne probleme, Hansen se nije predao.

Čokoladni helikopter izložen je u zimskom vrtu njegove prodavaonice, Hansen’s Chocolate House gdje prikuplja donacije. Na kraju će se ovaj helikopter izlomiti te prodavati u komadima kako bi se prikupila dodatna sredstva.

„Siguran sam kako će ljudi stajati u redu za kupnju i doniranje.“ – rekao je Hansen za BBC.

Shani Wortley, iz dobrotvorne organizacije, osvrnula se na Hansenovo djelo te rekla: „Budući da se u cijelosti financiramo javnim donacijama, djelo gospodina Hansena zaista je značajno.“

Napomenimo na kraju da je dosad na stranicama Just Giving Fundraising prikupljeno 42 donacije u iznosu od preko 600 funta.

Izvor: BBC

Fotografija: Preuzeta s Just Giving Fundraising

Mirjana Bošković Smrekar
Mirjana Bošković Smrekar

Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.