Set koji želimo imati: slatka tvornica čokolade od LEGO kockica

Kreativni timovi LEGO Ideasa ovih su dana osmislili te predložili najnoviji prosjek koji prikazuje tvornicu čokolade, a 10 000 ljudi podržalo je ideju te će ona uskoro postati najnoviji LEGO set.

Ovih dana, u  LEGO Ideasu nema odmora, naime osmislili su još jedan projekt koji je podržalo 10.000 ljudi. Ovo je još jedan projekt u nizu koji je dosegao željenu količinu podrške koja je potrebna kako bi projekt mogao postati pravi LEGO set.  Ovaj put izrađuju  projekt tvrtke Lepralego i to Kuću čokolade. Projekt prikazuje zgradu tvornice čokolade s potpunim interijerom, demonstrirajući kako se izrađuje slastice. Set bi sadržavao otprilike 2.700 dijelova, uključujući 7 mini figura i 4 sobe u dvokatnici, a sve se nalaze na jednoj LEGO osnovnoj ploči.

Na donjem se katu, u malenom kafiću smještaju i poslužuju kupci, dok je u trgovini Chocomel moguće kupiti razne slatke suvenire. Na gornjem je katu tvornica u kojoj se melju zrna kakaa, miješaju likeri te oblikuje čokolada, a sve je to izrađeno od LEGO kockica, uključujući potrebne strojeve i mini figure za upravljanje sustavom.

Lepralego napominje kako je ovaj projekt izrađen u čast tvornici čokolade iz 1620. u sklopu koje je također postojala trgovina Chocomel .

Za kraj napomenimo kako je ovaj projekt šesti projekt u najnovijem krugu pregleda LEGO ideja.

Izvor: Brick Fantastics, LEGO ideas

Fotografije: LEGO ideas

Mirjana Bošković Smrekar
Mirjana Bošković Smrekar

Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.