• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slatki recepti» Recept dana»Schwarzwald tortice

Schwarzwald tortice

Iva Lukač 14 velj 2018 Recept dana Leave a comment

Divna Schwarzwaldica zadovoljit će okusom i izgledom i one najzahtjevnije. Ovo je zgodno, malo manje klasično izdanje idealno za uživanje u dvoje.  Iako je priprema malo zahtjevnija i traje nešto duže, rezultatima ćete biti oduševljeni.

Sastojci
Biskvit
  • 4 jaja
  • 110 g šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 2 žlice ulja
  • 50 g glatkog brašna
  • 25 g kakaa
  • 1 žličica praška za pecivo
I. krema
  • 110 ml vrhnja za šlag
  • 50 g tamne čokolada
  • 50 g mliječne čokolade
  • 200 g kompota od višanja (sa sokom)
II. krema
  • 110 ml vrhnja za šlag
  • žlica šećera u prahu
  • 1 vanilin šećer
  • 1 žlica Maraschina
Za ukrašavanje
  • vrhnja za šlag
  • čokoladne strugotine
  • višnje
Priprema
Biskvit

Odvojite bjelanjke od žumanjaka i od bjeljanjaka istucite snijeg dodajući postupno 90 g šećera (od ukupno 110 g). Žumanjke umutite s preostalih 20 g šećera i vanilin šećera. Postepeno dodajte i ulje.

Prosijte brašno, kakao i prašak za pecivo i promiješajte. U nekoliko navrata umiksajte tu smjesu u žumanjke. Možete dodati i malo snijega da bude lakše miksati. Zatim lagano umiješajte ostatak snijega.

Kalupe možete obložiti papirom za pečenje, ali možete i samo malo namastiti uljem ili maslacem. Smjesu izlijte u kalupe i pecite u pećnici prethodno ugrijanoj na 180 stupnjeva oko 30 – 40 minuta.

I. krema

Slatko vrhnje zagrijete do vrenja i potom prelijte komadiće čokolade. Dobro promiješajte da se sve rastopi i pustite da se malo ohladi. Potom ostavite kremu da se hladi u hladnjaku 1 -2 sata.

II. krema

Tek kada se biskvit i prva krema dobro ohlade, možete izraditi drugu kremu: čvrsto istucite vrhnje za šlag te u njega postupno dodajte mješavinu praška za pecivo i vanilin šećera te maraschino.

Slaganje

Lagano prođite nožem uz rubove kalupa i izvadite biskvite. Svaki prerežite dva puta, tako da dobijete otprilike tri jednaka dijela. Potom, prvi, donji sloj biskvita stavite natrag u kalup i dobro ga natopite sokom od višanja, na to posložite višnje cijelim slojem, premažite prvom čokoladnom kremom i zagladite. Stavite na to drugi sloj biskvita, dobro ga natopite sokom od višanja i zatim razmažite drugu kremu i poklopite trećim slojem biskvita kojeg ćete isto natopiti sokom od višanja.

Ostavite kalupe s tortama preko noći u hladnjaku da se sve lijepo stisne, a onda po želji ukrasite sa šlagom, čokoladom i višnjama.

 Fotografije: Iva Lukač

[print_link]

čokolada iva lukač recept dana schwarzwald tortice slatki recept valentinovo višnje 2018-02-14
Tags čokolada iva lukač recept dana schwarzwald tortice slatki recept valentinovo višnje

Autori

napisala : Iva Lukač
U izboru između slanog i slatkog, ona uvijek bira slatko, u kojem najviše uživa u društvu svojih bliskih prijatelja.
Prethodni članak :

Sajam gastronomije i hotelsko-ugostiteljske opreme u Zagrebu

Sljedeći članak :

Svjetski kongres za slastičare u Milanu

Povezani članci

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Slatkopedija 07 ruj 2023
Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Slatkopedija 31 kol 2023
Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Slatkopedija 31 lis 2022

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2023, sva prava pridržana!