• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Zdrave slastice» Recepti»Schwarzwald sladoled na štapiću

Schwarzwald sladoled na štapiću

Slatkopedija 14 srp 2018 Recepti Leave a comment

Nakon puno vremena na našem portalu ponovno gostuje Tihana Lohinski s bloga Strawberry soup koja nam ovaj put donosi zdravi recept za schwarzwald sladoled na štapiću.

Sastojci
  • 150-200 g trešanja (očišćenih)
  • 200 ml mlijeka po izboru (ja sam ovdje koristila rižino, ali slobodno upotrijebite zobeno mlijeko, ono od badema, lješnjaka, kokosa, ili pak standardno kravlje mlijeko)
  • 2 žlice sirovog kakaa
Priprema

Trešnje operite i očistite od koštica. Stavite ih u blender.

Dodajte mlijeko pa zatim kakao.

Izblendajte sve sastojke  i ulijte u kalupe za sladoled. Zamrznite na nekoliko sati ili do sutra.

Kada izvadite sladolede u kalupima za štapiće, ostavite ih nekoliko minuta vani prije posluživanja, tako da ih bez problema možete izvaditi iz kalupa. Još jedan trik za lakše vađenje je da kalupe dvadesetak sekunda držite pod mlazom tople vode kako bi se sladoledi odvojili od kalupa, tako da ih možete lakše izvaditi.

Napomena

Ako vam ostane nešto smjese za ovaj sladoled, a već ste popunili sve kalupe, smjesu popijte kao fini smoothie ili napitak, ili nakratko zamrznite u nekoj posudi i onda pojedite na žlicu.

Fotografije: Strawberry soup

[print_link]

blog recept dana schwarzwald sladoled slatki recept strawberry soup tihana lohinski trešnje zdravi recepti 2018-07-14
Tags blog recept dana schwarzwald sladoled slatki recept strawberry soup tihana lohinski trešnje zdravi recepti

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Šafran – najskuplji začin na svijetu

Sljedeći članak :

Neka i vaše slastice navijaju za Hrvatsku – ideje za navijačke dekoracije

Povezani članci

Doručak koji osvaja okusom i izgledom: evo jednostavnog recepta za pripremu

Doručak koji osvaja okusom i izgledom: evo jednostavnog recepta za pripremu

Slatkopedija 23 ruj 2023
Evo kako pripremiti savršeno prhko tijesto: Lorena Mihelčić nam otkriva male trikove uspješne pripreme

Evo kako pripremiti savršeno prhko tijesto: Lorena Mihelčić nam otkriva male trikove uspješne pripreme

Slatkopedija 20 ruj 2023
Breskve u glavnoj ulozi: isprobajte recept za kremastu tortu s ovim voćem

Breskve u glavnoj ulozi: isprobajte recept za kremastu tortu s ovim voćem

Slatkopedija 24 kol 2023

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2023, sva prava pridržana!