Recept za sasvim posebne kiflice u kojima glavnu ulogu igraju bučine sjemenke na naš portal donosi Anamarija Habuš s bloga Mrvice sa stola.
Sastojci
(za cca 30 zelenih roščića)
- 300 g glatkog brašna
- 1 maslac/margarin
- 150 g šećera u prahu
- 200 g mljevenih bučinih sjemenki
- 1 vanilin šećer
- prstohvat soli
Priprema
Bučine sjemeke izblendajte u blenderu u finu prašinu. Od brašna, naribanog maslaca, šećera u prahu, bučinih sjemenki, vanilin šećera i soli zamijesite glatko tijesto. Zamotajte ga u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku 1 sat.
Od tijesta otkidajte komadiće, oblikujte kiflice, stavite ih na lim obložen papirom za pečenje i pecite na 160 stupnjeva 15 minuta.
Ohlađene po želji umočite u bijelu ili tamnu čokoladu.
Fotografija: Mrvice sa stola