Šarena torta

Vesela, šarena torta ukrašena sezonskim voćem stiže nam s bloga Gurmanka autorice Lidije Osmak.

Sastojci
Tijesto
  • 230 g maslaca sobne temperature
  • 60 g šećera u prahu
  • 1 jaje
  • 280 g oštrog brašna
  • 100 g mljevenih badema
  • prstohvat soli
  • aroma vanilije
Krema
  • 300 ml slatkog vrhnja
  • 250 g mascarpone sira
  • aroma vanilije
  • 80 g šećera u prahu
I još
  • sezonsko voće po izboru (za dekoraciju)
Priprema
Tijesto

Mikserom izradite maslac i šećer te dodajte jaje.

Ručno umiješajte brašno, bademe, sol i aromu vanilije te tijesto koje će biti vrlo mekano stavite u hladnjak na sat vremena.

Između dva papira za pečenje ga razvaljajte i izrežite krug promjera 24 cm, a zatim sredinu promjera 12 cm.

Dobit ćete dva prstena koja pecite na 180°C oko 20 minuta.

Pečeno tijesto ostavite da se hladi dok vi napravite kremu.

Krema

Mikserom izradite šlag.

Mascarpone izmiksajte s vanilijom i šećerom te kremi ručno dodajte izrađeni šlag.

Kremom napunite vrećicu za ukrašavanje.

Slaganje

Na ukrasni pladanj stavite tijesto i u obliku kapljica na njega istisnite kremu na koju stavite drugi prsten tijesta i ponovite cijeli postupak.

Samo o vašoj maštovitosti ovisi kako ćete ukrasiti kolač, ali svakako preporučam kao jednu od varijanti svježe sezonsko voće.

Fotografija: Gurmanka

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.