• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slatki recepti» Recept dana»Rolada s bundevom, lješnjacima i krem sirom

Rolada s bundevom, lješnjacima i krem sirom

Slatkopedija 16 stu 2017 Recept dana Leave a comment

Rolada s bundevom, lješnjacima i krem sirom, čiji je recept s nama podijelila Jannette Razum s bloga Slatki svijet torti i kolača pravi je izbor za slatko jesensko popodne.

Sastojci
Biskvit s bundevom
  • 4 jaja
  • 150 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 100 g glatkog brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 200 g pirea od bundeve
  • 1/2 žličice cimeta
  • 50 g sitno nasjeckanih lješnjaka
Krema od sira
  • 200 g krem sira
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 2 vanilin šećera
Priprema

Jaja pjenasto izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom. Miksajte ih 2-3 minuta dok ne dobijete gustu, svijetlu smjesu.

Zatim dodajte pire od bundeve i cimet. Na kraju lagano umiješajte brašno pomiješano s praškom za pecivo.

Biskvitnu smjesu izlijte u lim za pečenje (30×30 cm) kojeg ste prekrili masnim papirom. Preko smjese ravnomjerno rasporedite sitno nasjeckane lješnjake. Biskvit pecite 15-20 minuta na temperaturi od 180°C.

Pečeni biskvit preokrenite na čistu kuhinjsku krpu tako da dio s lješnjacima bude okrenut prema krpi. Biskvit umotajte u roladu zajedno s papirom za pečenje i ostavite ga na sobnoj temperaturi da se ohladi.

Ohlađeni biskvit odmotajte i pažljivo uklonite papir za pečenje.

Krem sir pomiješajte s vanilin šećerom, zatim ulijte slatko vrhnje pa miksajte kremu dok ne dobijete željenu čvrstoću.

Biskvit premažite pripremljenom kremom od sira, zamotajte ga ponovo u roladu i spremite u hladnjak. Prije posluživanja kolač posipajte šećerom u prahu.

Napomena

Umjesto lješnjaka možete koristiti i orahe.

Fotografija: Slatki svijet torti i kolača

[print_link]

blog budneva jannette razum jesen jesenski recepti lješnjaci recept dana rolada sezonski recepti slatki recept slatki svijet torti i kolača 2017-11-16
Tags blog budneva jannette razum jesen jesenski recepti lješnjaci recept dana rolada sezonski recepti slatki recept slatki svijet torti i kolača

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Izložba likovnih radova s temom slastica

Sljedeći članak :

Muškatni oraščić – plod bogate arome

Povezani članci

Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Slatkopedija 31 lis 2022
Nakon mandarina, na red su došli maruni: opet pripremamo poseban tiramisù

Nakon mandarina, na red su došli maruni: opet pripremamo poseban tiramisù

Slatkopedija 30 stu 2021
Imamo savršeni recept za omiljeni desert: pripremite cheesecake kao iz najboljih slastičarnica

Imamo savršeni recept za omiljeni desert: pripremite cheesecake kao iz najboljih slastičarnica

Slatkopedija 01 srp 2021

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2021, sva prava pridržana!