• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Novosti»Akcija#recimoimhvala – Marija Jelačić: „Bila bih neizmjerno sretna kada bih mogla uljepšati najvažniji dan svakoj mladenki“

Akcija#recimoimhvala – Marija Jelačić: „Bila bih neizmjerno sretna kada bih mogla uljepšati najvažniji dan svakoj mladenki“

Mirjana Bošković Smrekar 13 tra 2020 Novosti Leave a comment

U nizu slastičarnica koje su se odazvale našoj akciji #recimoimhvala je i slastičarnica Macarons by Marija koja je specijalizirana za izradu macaronsa, no bavi se i izradom svadbenih torti, a upravo će jedna od tih torti uljepšati najvažniji dan jednoj od djelatnica hitnih službi koje trenutno ulažu sve napore u borbi protiv virusa Covid-19.

Ova mlada, perspektivna vlasnica slastičarnice Macarons by Marija dnevno izradi nekoliko stotina komada macaronsa, a na ideju o otvaranju specijalizirane slastičarnice potakla ju je želja da pokaže kako se od jedne naizgled jednostavne slastice može izraditi pravo umjetničko djelo.

Osim što se odlučila pridružiti našoj akciji #recimoimhvala, nedavno je i sama, potaknuta situacijom koja je zadesila Zagreb, odlučila pokrenuti akciju Pinca humanitarnog karaktera, o čemu smo već pisali na našem portalu. 

U kratkom razgovoru za naš portal otkrila nam je kako je započela svoju slatku priču, kakve svadbene torte izrađuje te što ju je potaklo da nam se pridruži u ovoj akciji.

Od kada postoji vaša slastičarnica i kako je krenula vaša slatka priča?

Macarons by Marija postoji od 2017. godine tj. otvorila sam 19. prosinca, pred sam Božić. Kao jedna od nezadovoljnih radnika na tadašnjem poslu, vidjela sam da moram nešto poduzeti kako bih bila sretnija i ispunjenija. Tada macaronsi nisu bili još takav hit kao danas, pogotovo ne kod nas te sam primjetila kako im se kao proizvodu ne pridaje dovoljno pažnje, osim boje. Nezadovoljna oblikom, okusom i teksturom koje sam susretala kušajući u Zagrebu, odlučila sam ih malo bolje proučiti i posvetiti im se. Nije se pokazalo pogrešnim korakom.

Znate li otprilike broj svadbenih torti koje ste dosad pripremili?

S obzirom na to da nemam klasičnu slastičarnicu, već specijaliziranu za macaronse, prvih dvije godine nisam ni uzimala narudžbe za torte, kamoli za svadbene jer sam prvo željela naučiti svoje klijente na macaronse i vidjeti kako će njih prihvatiti te tako s vremenom širiti svoju ponudu. Mogu reći da sam ih do sada napravila cca dvadeset.

Postoji li svadbena torta koja vam je posebno ostala u sjećanju i zašto?

Ja sam onaj tip manje je više. Po meni uvijek lijepa sjećanja ostave gole torte ili obične bijele s nekoliko pastelnih detalja (macaronsa) i cvijećem.

Kakve svadbene torte mladenci najčešće biraju – o kojim okusima se radi, dekoracijama…?

Kako sam i rekla da nemam klasičnu slastičarnicu tako sam se morala ograničiti i na izbor okusa/dekoracije torta. Ja isključivo radim torte na bazi maslaca, od biskvita, kreme do završnoga sloja, tako da kod mene nećete pronaći fondan/tičino torte ili premazane šlagom. Od okusa u ponudi imam vaniliju i sezonsko voće, raffaello, ferrero i milku. Najtraženiji okus su vanilija i ferrero.

Zašto ste se odlučili pridružiti našoj akciji #recimoimhvala i što biste poručili mladenkama kojima ćete darovati tortu?

U životu je svaka pomoć dobro došla i gdje smatraš da možeš pomoći, uskoči. Ja sam se ovdje pronašla i bila bih neizmjerno sretna kada bih mogla uljepšati najvažniji dan svakoj mladenki, i naravno olakšati brigu oko iste.

Fotografije: Macarons by Marija

akcija macarons macarons by marija marija jelačić recimo im hvala svadbena torta 2020-04-13
Tags akcija macarons macarons by marija marija jelačić recimo im hvala svadbena torta

Autori

napisala : Mirjana Bošković Smrekar
Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.
Prethodni članak :

Recept s potpisom Tereze Alabande: raznobojni macaronsi od manga i bijele čokolade

Sljedeći članak :

Proljetni kuglof s malinama

Povezani članci

Noviteti u Panettone Cupu: evo što kandidate očekuje ove godine

Noviteti u Panettone Cupu: evo što kandidate očekuje ove godine

Mirjana Bošković Smrekar 27 svi 2023
Kakvo je stanje na burzi: donosimo pregled broja nezaposlenih slastičara po županijama

Kakvo je stanje na burzi: donosimo pregled broja nezaposlenih slastičara po županijama

Mirjana Bošković Smrekar 24 svi 2023
Ledena slastica koja vraća u djetinjstvo – Hubba Bubba sladoled

Ledena slastica koja vraća u djetinjstvo – Hubba Bubba sladoled

Mirjana Bošković Smrekar 23 svi 2023

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2021, sva prava pridržana!