• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slatki recepti» Recept dana»Raspuklice s kestenom

Raspuklice s kestenom

Slatkopedija 14 pro 2019 Recept dana Leave a comment

Nakon što je svoje mjesto već našao u iznimno popularnoj roladi od čokolade s kremom od kestena, Sana Kesten pire 100 % danas je obogatio neodoljive raspuklice čiji recept potpisuje Alica Bjeli Duduković.

Sastojci
  • 60 g maslaca
  • 3 jaja
  • 200 g šećera
  • 1 žlica ruma
  • 200 g Sana Kesten pirea 100 %
  • 300 g glatkog brašna
  • 80 g oštrog brašna
  • ½ žličice praška za pecivo
I još
  • kristal šećer
  • šećer u prahu
Priprema

Na vatri rastopite maslac pa ga ostavite da se ohladi.

Jaja pjenasto umutite sa šećerom, dodajte rum i kesten pire pa dobro izradite.

Obje vrste brašna prosijte s praškom za pecivo pa dodajte u smjesu. Rukom umijesite tijesto. Tijesto je ljepljivo pa možete dodati još 20-30 g brašna.

Tijesto podijelite na 3 dijela i svaki umotajte u prozirnu foliju pa stavite u hladnjak na 2 sata.

Lim obložite papirom za pečenje. Tijesto vadite iz hladnjaka dio po dio. Od tijesta kidajte kuglice veličine oraha, prvo ih uvaljajte u kristal šećer pa onda u šećer u prahu. Kuglice stavljajte na lim za pečenje, s razmakom oko 2,5 cm među njima.

Pecite na 200 °C 14 – 15 minuta. Keksiće izvadite s lima za pečenje na rešetku da se ohlade.

Fotografije: Alica Bjeli Duduković

U suradnji sa Sana delikatese

alica bjeli duduković keksići kesten recept dana sana delikatese sana kesten pire slatki recept 2019-12-14
Tags alica bjeli duduković keksići kesten recept dana sana delikatese sana kesten pire slatki recept

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Darko Debić na naš portal donosi malo više egzotike, a malo manje klasike

Sljedeći članak :

Panj torta

Povezani članci

Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Slatkopedija 31 lis 2022
Nakon mandarina, na red su došli maruni: opet pripremamo poseban tiramisù

Nakon mandarina, na red su došli maruni: opet pripremamo poseban tiramisù

Slatkopedija 30 stu 2021
Imamo savršeni recept za omiljeni desert: pripremite cheesecake kao iz najboljih slastičarnica

Imamo savršeni recept za omiljeni desert: pripremite cheesecake kao iz najboljih slastičarnica

Slatkopedija 01 srp 2021

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2021, sva prava pridržana!