Raspuklice s kestenom

Nakon što je svoje mjesto već našao u iznimno popularnoj roladi od čokolade s kremom od kestena, Sana Kesten pire 100 % danas je obogatio neodoljive raspuklice čiji recept potpisuje Alica Bjeli Duduković.

Sastojci
  • 60 g maslaca
  • 3 jaja
  • 200 g šećera
  • 1 žlica ruma
  • 200 g Sana Kesten pirea 100 %
  • 300 g glatkog brašna
  • 80 g oštrog brašna
  • ½ žličice praška za pecivo
I još
  • kristal šećer
  • šećer u prahu
Priprema

Na vatri rastopite maslac pa ga ostavite da se ohladi.

Jaja pjenasto umutite sa šećerom, dodajte rum i kesten pire pa dobro izradite.

Obje vrste brašna prosijte s praškom za pecivo pa dodajte u smjesu. Rukom umijesite tijesto. Tijesto je ljepljivo pa možete dodati još 20-30 g brašna.

Tijesto podijelite na 3 dijela i svaki umotajte u prozirnu foliju pa stavite u hladnjak na 2 sata.

Lim obložite papirom za pečenje. Tijesto vadite iz hladnjaka dio po dio. Od tijesta kidajte kuglice veličine oraha, prvo ih uvaljajte u kristal šećer pa onda u šećer u prahu. Kuglice stavljajte na lim za pečenje, s razmakom oko 2,5 cm među njima.

Pecite na 200 °C 14 – 15 minuta. Keksiće izvadite s lima za pečenje na rešetku da se ohlade.

Fotografije: Alica Bjeli Duduković

U suradnji sa Sana delikatese

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.