• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slatki recepti» Recept dana»Pužići s domaćim pekmezom od šljive i jagode

Pužići s domaćim pekmezom od šljive i jagode

Slatkopedija 10 ruj 2018 Recept dana Leave a comment

Svi su se đaci vratili svojim školskim obvezama pa je vrijeme da vam donesemo recept koji bi im mogao zasladiti školske dane – ovaj put riječ je o pužićima s domaćim pekmezom koji je s nama podijelila Ivana Kovačević Roginić sa stranice 50 shades of hunger.

Sastojci
  • 1 vrećica pudinga vanilija, u prahu
  • 40 g šećera
  • 500 ml mlijeka
  • 2 kvasca
  • 30 g šećera (za kvasac)
  • 100 ml mlake vode (za kvasac)
  • 1 kg brašna
  • 1 žličica soli
  • 2 jaja
  • 100 g maslaca
Priprema

Izmiješati suhi kvasac s malo vode i šećera i pustiti da odstoji.

Zatim dodavati mlijeko, jaja, maslac pa na kraju polako dodavati suhe sastojke i izmiješati dok ne dobijete lijepu glatku smjesu, odnosno tijesto.

Pustiti da odstoji minimalno sat vremena.

Kad odstoji, razvaljati u pravokutnik oko pola cm debljine.

Na pola namazati pekmez od šljiva, na pola od jagoda, domaći ako imate jer nema do domaćeg.

Preklopiti tijesto i rezati trakice širine 1 cm, zatim ih spiralno zavrtjeti i motati spiralu u pužić.

Peći na 180 stupnjeva oko pola sata (vrijeme pečenja može biti različito, ovisno o pećnici).

Pečene i ohlađene posipati šećerom u prahu.

Fotografije: 50 shades of hunger

[print_link]

50 shades of hunger ivana kovačević roginić jagode pekmez pužići s pekmezom recept dana slatki recept šljive 2018-09-10
Tags 50 shades of hunger ivana kovačević roginić jagode pekmez pužići s pekmezom recept dana slatki recept šljive

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Što s prezrelim bananama?

Sljedeći članak :

Počelo primanje prijava na Javni poziv „Naukovanje za obrtnička zanimanja“

Povezani članci

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Slatkopedija 07 ruj 2023
Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Slatkopedija 31 kol 2023
Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Slatkopedija 31 lis 2022

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2023, sva prava pridržana!