• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slatki recepti» Recept dana»Pripremite slatki zalogaj za povratak energije: müesli pločice s bananama i brusnicama

Pripremite slatki zalogaj za povratak energije: müesli pločice s bananama i brusnicama

Slatkopedija 07 lip 2021 Recept dana Komentari isključeni za Pripremite slatki zalogaj za povratak energije: müesli pločice s bananama i brusnicama

Za slatki povratak snage danas su se pobrinule Inga i Lily Bašić s bloga Feeding Art koje s nama dijele recept za müesli pločice s bananama i brusnicama.

Sastojci

(za ca 22 – 24 pločice dimenzija 9 × 3 cm, debljine 1 cm)

  • 3 banane (ca 300 g), pirirati u blenderu
  • 140 g zobenih pahuljica, krupnih
  • 40 g kvinoje (tzv. napuhane kvinoje)
  • 60 g kokosovog ulja (ili maslca), otopiti
  • 3 jušne žlice Agaven sirupa
  • 1 jušna žlica meda
  • 90 g suhih brusnica, sitno nasjeckanih (ili neko drugo suho voće)
  • 30 g kokosovog čipsa
  • 50 g pekan oraha, sitno narezanih (ili bilo kojih drugih orašastih plodova)
  • 1 žličica vanilije u prahu
  • 1 žličica cimeta

Priprema

Sve sastojke pomiješati i utisnuti u prethodno kokosovim (ili nekim neutralnim) uljem premazane kalipe za müesli pločice ili u papirom za pečenje obložen lim za pečenje.

Dobro utisnite smjesu rukama, prekrijte papirom za pečenje i pecite na 150 – 160°C 20 – 30 minuta, ovisno o pećnici.

Ostaviti da se ohladi i tek onda pažljivo izvaditi iz modle za pečenje.

Fotografije: Feeding Art

blog feeding art inga i lily bašić muesli pločice recept dana 2021-06-07
Tags blog feeding art inga i lily bašić muesli pločice recept dana

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Rođendanski mjesec na Slatkopediji: dašak hrvatske povijesti na veselim proizvodima brenda Glud

Sljedeći članak :

Rođendanski mjesec na Slatkopediji: Miscotti – hrskavi keksići uz čije ćete okuse „otputovati“ u Italiju

Povezani članci

Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Slatkopedija 31 lis 2022
Nakon mandarina, na red su došli maruni: opet pripremamo poseban tiramisù

Nakon mandarina, na red su došli maruni: opet pripremamo poseban tiramisù

Slatkopedija 30 stu 2021
Imamo savršeni recept za omiljeni desert: pripremite cheesecake kao iz najboljih slastičarnica

Imamo savršeni recept za omiljeni desert: pripremite cheesecake kao iz najboljih slastičarnica

Slatkopedija 01 srp 2021
Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2021, sva prava pridržana!