• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slatki recepti» Recept dana»Prhki božićni keksi

Prhki božićni keksi

Slatkopedija 19 pro 2017 Recept dana Leave a comment

Teško je zamisliti Božić bez prhkih keksića, a za ovaj blagdanski klasik danas se pobrinula Jannette Razum s bloga Slatki svijet torti i kolača.

Sastojci
  • 200 g margarina sobne temperature
  • 300 g glatkog brašna
  • 80 g šećera u prahu
  • 1 bjelanjak
  • 1 vanilin šećer
  • 1 limun šećer
Priprema

Brašno, šećer u prahu i margarin sobne temperature rukama razmrvite u većoj zdjeli pa dodajte bjelanjak kojeg ste izmutili sa šećerima.

Bjelanjak najprije razmutite da se zapjene, postupno dodajte vanilin i limun šećer pa sve dobro izmiksajte.

Spiralnim nastavcima za miksanje umijesite glatko tijesto, umotajte ga u prozirnu foliju i ostavite sat vremena u hladnjaku.

Ohlađeno tijesto razvaljajte na lagano pobrašnjenoj površini pa izrezujte željene oblike.

Oblike tijesta slažite u lim za pečenje prekriven masnim papirom. Kekse pecite 8 minuta na temperaturi od 180 °C.

Fotografije: Slatki svijet torti i kolača

[print_link]

blog božićni recepti jannette razum prhki keksi recept dana slatki recept slatki svijet torti i kolača 2017-12-19
Tags blog božićni recepti jannette razum prhki keksi recept dana slatki recept slatki svijet torti i kolača

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Tihana Lohinski: “Nemojte se bojati sami pripremati slastice!”

Sljedeći članak :

Održana Freetulada 2017.

Povezani članci

Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Slatkopedija 31 lis 2022
Nakon mandarina, na red su došli maruni: opet pripremamo poseban tiramisù

Nakon mandarina, na red su došli maruni: opet pripremamo poseban tiramisù

Slatkopedija 30 stu 2021
Imamo savršeni recept za omiljeni desert: pripremite cheesecake kao iz najboljih slastičarnica

Imamo savršeni recept za omiljeni desert: pripremite cheesecake kao iz najboljih slastičarnica

Slatkopedija 01 srp 2021

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2021, sva prava pridržana!