• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slatki recepti» Recept dana»Plazma tart

Plazma tart

Slatkopedija 08 srp 2019 Recept dana Leave a comment

Novi radni tjedan započinjemo neodoljivim receptom za tart od malina koji s nama dijeli Mirjana Šmit s bloga Od slatkoga slađe.

Sastojci
Podloga
  • 120 g lješnjaka 
  • 250 g Plazme Mljevene
  • 150 g paste od datulja (ili očišćene datulje)
  • 50 g otopljenog maslaca
  • oko 1 dl mlijeka
Krema
  • 200 – 300 g smrznutih malina
  • 4 žlice vode
  •  3 listića želatine
  • 2,5 dl mliječnog vrhnja za šlag
  • 100 g bijele čokolade
  • 1,5 dl jogurta
Priprema
Podloga

Lješnjake usitniti u multipraktiku te dodati ostale sastojke i mutiti. Mlijeka dodati toliko da se dobije ljepljiva smjesa koja se lako može oblikovati, slično smjesi za kuglice. Smjesu utisnuti u kalup za tart veličine 24 cm i držati u hladnjaku dok se priprema krema.

Krema

Smrznute maline prokuhati s vodom, usitniti u blenderu te procijediti.

Želatinu preliti vodom (oko 1 dl).

Vrhnje za šlag grijati, dodati čokoladu i topiti. Pred kraj dodati ocijeđenu želatinu i grijati dok se ne dobije krema bez grudica.

Kremi dodati jogurt i sok od maline, umiješati pjenjačom te smjesu uliti u kalup.

Čuvati u hladnjaku nekoliko sati, ukrasiti voćem i poslužiti.

Fotografije: Od slatkoga slađe

malina mirjana šmit od slatkoga slađe plazma keks recept dana slatki recept tart 2019-07-08
Tags malina mirjana šmit od slatkoga slađe plazma keks recept dana slatki recept tart

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Čokoladni recepti koji će vam zasladiti Svjetski dan čokolade

Sljedeći članak :

Ostvarenje snova: poseban 3D printer za čokoladu

Povezani članci

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Slatkopedija 07 ruj 2023
Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Slatkopedija 31 kol 2023
Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Slatkopedija 31 lis 2022

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2023, sva prava pridržana!