• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slatki recepti» Recept dana»Pjenasta brownie after eight torta

Pjenasta brownie after eight torta

Slatkopedija 19 ruj 2018 Recept dana Leave a comment

Za slatku sredinu tjedna zaslužna je Ivana Kovačević Roginić sa stranice 50 shades of hunger koja nam je pripremila pjenastu brownie after eight tortu i desert u čaši.

Sastojci
Brownie podloga
  • 300 g čokolade – tamne, za kuhanje, ili kombinacija mliječne i tamne
  • 200 g maslaca
  • 6 jaja
  • 130 g šećera
  • 2 vanilin šećera
  • žlica ruma
Krema od mente
  • 1 l mlijeka
  • 150 g gustina
  • 250 g šećera
  • 250 g margarina
  • cca pola bočice ekstrakta mente
  • 2 vanilin šećera
Priprema
Brownie podloga

Maslac i čokoladu rastopite nalaganoj vatri ili u mikrovalnoj i stavite sa strane da se malo ohladi. Razdvojite bjelanjke i žumanjke, žumanjke pjenasto izmutite s polovicom šećera. Istucite bjelanjke s drugom polovicom šećera i prstohvatom soli u čvrsti snijeg.

Čokoladu polako dodajte u žumanjke sa šećerom, izmješajte u jednoličnu smjesu te u nju pomalo dodajte snijeg od bjelanjaka.

Ulijte u namašćen kalup, stavite u zagrijanu pećnicu na 160 i pecite oko 50 min do sat vremena.

Krema

Gustin razmutiti s 200 ml mlijeka, ostatak skuhati sa šećerom i vanilin šećerom i aromom mente.

Kad mlijeko provrije, dodajte razmućeni gustin i miješajte stalno da se nestvore grudice.

Kada se zgusne, sklonite sa vatre i stavite da se hladi.

U ohlađenu kremu umutiti margarin.

Premazati kremu preko brownie podloge.

Staviti na hlađenje u hladnjak, najbolje preko noći.

Ukrasiti po želji, ja sam uzela jednu tamnu čokoladu s aromom mente i naribala je odozgo.

Napomena

Na dno pećnice stavite vatrostalnu posudu ili lim za pečenje napunjen sa malo vode, tako će brownie torta ostati meka i sočna iznutra, a hrskava izvana.

Možete raditi i upola manje kreme za tortu, meni je od ove količine ostalo dosta viška pa sam radila deserte u čašama

Fotografije: Ivana Kovačević Roginić

[print_link]

50 shades of hunger after eight brownie desert u čaši ivana kovačević roginić menta recept dana slatki recept torta 2018-09-19
Tags 50 shades of hunger after eight brownie desert u čaši ivana kovačević roginić menta recept dana slatki recept torta

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Izdan je poziv za dostavu ponuda za izradu i nabavu licitarskih srca

Sljedeći članak :

Od sada je na tržištu dostupan i M&M’s od bijele čokolade

Povezani članci

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Slatkopedija 07 ruj 2023
Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Slatkopedija 31 kol 2023
Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Slatkopedija 31 lis 2022

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2023, sva prava pridržana!