• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slatki recepti» Recept dana»Pita s dunjama i jabukama

Pita s dunjama i jabukama

Slatkopedija 14 lis 2019 Recept dana Leave a comment

Iako nas snažno grije sunce babljeg ljeta, ne možemo pobjeći od činjenice da se ipak nalazimo u jesenskom dijelu godine. A što više govori jesen od pite s dunjama i jabukama, kakvu nam je pripremila Mirjana Šmit s bloga Od slatkoga slađe?

Sastojci
Tijesto
  • 200 g glatkog brašna
  • 200 g oštrog brašna
  • prstohvat soli
  • 50 g šećera u prahu
  • 1 vanilin šećer
  • ribana korica jednog limuna
  • 200 g maslaca
  • 1 jaje
  • 1 – 2 žlice kiselog vrhnja
Nadjev
  • 4 dunje
  • 2 žlice šećera
  • voda po potrebi
  • 4 jabuke
  • cimet
Karamel
  • 150 g šećera
  • 0,5 dl vode
  • 1,2 dl mliječnog vrhnja za šlag
  • 20 g maslaca
  • prstohvat soli
I još
  • sladoled od vanilije
Priprema
Tijesto

Suhe sastojke i kockice maslaca mutiti u multipraktiku, dodati jaje i vrhnje. Umutiti da se dobije glatko tijesto. Tijesto omotati prozirnom folijom i staviti u hladnjak na 60 minuta.

Nadjev

Dunje oguliti, narezati na kockice, posuti šećerom i pržiti uz dolijevanje vode oko 20 minuta (dok dunje ne budu polu kuhane). Dodati oguljene narezane jabuke i malo cimeta te umiješati. Ohladiti.

Karamel

Šećer i vodu grijati bez miješanja. Povremeno protresti posudu. Kad se šećer otopi i dobije zlatnu boju lagano uliti vrhnje te grijati miješajući. Dodati maslac i sol. Otopiti.

Slaganje

Tijesto tanko razviti i obložiti okrugli kalup promjera 26 cm. Ostatak tijesta oblikovati u kuglu i čuvati za mrežu. Složiti dunje i jabuke te preliti karamelom. Tijesto tanko razviti i rezati trake, načiniti mrežu preko nadjeva.

Pitu peći u pećnici zagrijanoj na 180 °C 30 – 40 minuta. Malo ohladiti i servirati uz sladoled.

Fotografije: Od slatkoga slađe

blog cimet dunje jabuke mirjana šmit od slatkoga slađe pita prhko tijesto recept dana slatki recept 2019-10-14
Tags blog cimet dunje jabuke mirjana šmit od slatkoga slađe pita prhko tijesto recept dana slatki recept

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Nutella na meti splitskih lopova

Sljedeći članak :

Valentina Miletić: „Jednom mi je slušatelj u redakciju donio knedle“

Povezani članci

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Slatkopedija 07 ruj 2023
Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Slatkopedija 31 kol 2023
Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Slatkopedija 31 lis 2022

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2023, sva prava pridržana!