• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slatki recepti» Recept dana»Pita od malina i meringe

Pita od malina i meringe

Slatkopedija 11 ruj 2019 Recept dana Leave a comment

Možemo li još malo zadržati ljeto, ako nikako drugačije, ono barem ovim predivnim receptom za pitu od malina i meringe koja nam stiže s bloga Gurmanka autorice Lidije Osmak.

Sastojci
Tijesto
  • 140 g maslaca
  • 250 g glatkog brašna
  • 70 g šećera
  • 2 žumanjka
Nadjev
    null
  • 400 g malina – svježe ili zamrznute
  • 3 žlice gustina
  • sok jednog limuna
  • 100 g šećera
  • 80 g maslaca
  • 3 žumanjka + cijelo jaja
Meringa
  • 6 bjelanjaka
  • 300 g šećera
  • 2 žlice gustina
Priprema
Tijesto

Od navedenih sastojaka zamijesite glatko tijesto kojeg razvaljajte u plitki kalup za pite, izbodite ga vilicom i ostavite u frižideru da se ohladi nekih 30 minuta.

Zatim ga pecite na “slijepo” tj. napunjenog suhim grahom nekih 15 minuta, izvadite grah i još ga dopecite nekih 10 minuta dok ne porumeni rub kore.

Nadjev

Maline stavite kuhati s nekoliko žlica vode te ih kuhajte dok se ne raspadnu. Protisnite ih kroz sito tako da dobijete glatku kremu.

Sok od limuna, gustin, šećer i kremu od malina prokuhajte na vatri te maknite i dodajte maslac.

Vratite ponovo na vatru te dodajte žumanjke i jaje, pa ponovo kuhajte dok se ne zgusne.

Nadjev premažite preko gotove kore, a njega prekrite meringom.

Meringa

Mikserom izradite snijeg od bjelanjaka i postepeno mu dodajte žlicu po žlicu šećera pomiješanog s gustinom.

Kada dobijete snijeg čvrstih vrhova meringa je gotova.

Preko nadjeva premažite meringu (možete je staviti i pomoću dresir vrećice), stavite je peći na 190°C oko 20 minuta dok vrhovi ne potamne i dobiju lijepu boju.

Prije serviranja pitu dobro ohladite.

Fotografija: Gurmanka

blog gurmanka lidija osmak malina meringe pita prhko tijesto recept dana slatki recept 2019-09-11
Tags blog gurmanka lidija osmak malina meringe pita prhko tijesto recept dana slatki recept

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Suzana Kvesić – od inženjerke elektrotehnike do slastičarke: „Ja slastičarstvo živim“

Sljedeći članak :

Pita sa smokvama, lješnjacima i čokoladom

Povezani članci

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Slatkopedija 07 ruj 2023
Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Slatkopedija 31 kol 2023
Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Slatkopedija 31 lis 2022

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2023, sva prava pridržana!