• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slatki recepti» Recept dana»Pekmez od dunja, jabuka i krušaka

Pekmez od dunja, jabuka i krušaka

Slatkopedija 30 lis 2017 Recept dana Leave a comment

Današnji jesenski recept za pekmez od dunja, jabuka i krušaka dobili smo od Jannette Razum s bloga Slatki svijet torti i kolača.

Sastojci
  • 2 kg dunja
  • 0,5 kg jabuka
  • 0,5 kg krušaka
  • 500 g šećera
  • 1 žlica limunske kiseline
Priprema

Dunje ogulite, očistite od koštica i narežite na manje komade te ih zatim stavite u lonac u kojem ćete kuhati pekmez tako da slažete red dunja, red šećera.

Tako pripremljene dunje ostavite preko noći neka odstoje i puste svoj sok. Idući dan dodajte očišćene i narezane jabuke i kruške.

Pekmez kuhajte na laganoj vatri uz stalno miješanje dok voće ne omekša. Kada voće omekša štapnim mikserom usitnite sve komadiće voća, a pekmez nastavite kuhati do željene gustoće. Imajte na umu da će se pekmez hlađenjem dodatno zgusnuti.

Kada je pekmez kuhan, maknite ga s vatre i umiješajte limunsku kiselinu.

Kuhani pekmez ulijte u sterilizirane staklenke (oprane i zagrijane u pećnici) te ih zatvorite metalnim poklopcem. Ohlađeni pekmez čuvajte na tamnom, suhom i hladnom mjestu.

Fotoggrafija: Slatki svijet torti i kolača

[print_link]

blog dunje jabuke jannette razum jesen jesenski recepti kruške pekmez recept dana sezonski recept slatka zimnica slatki recept slatki svijet torti i kolača zimnica 2017-10-30
Tags blog dunje jabuke jannette razum jesen jesenski recepti kruške pekmez recept dana sezonski recept slatka zimnica slatki recept slatki svijet torti i kolača zimnica

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Mater-class Svijet makaronsa

Sljedeći članak :

Svi sveti, kolinde i lumblije u Veloj Luci

Povezani članci

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Slatkopedija 07 ruj 2023
Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Slatkopedija 31 kol 2023
Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Slatkopedija 31 lis 2022

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2023, sva prava pridržana!