Odlična prilika za sve ljubitelje tiramisùa: traže se kušači koji će probati 600 komada poznate talijanske slastice

Finale trećeg izdanja Tiramisù World Cupa održat će se početkom studenog u Trevisu, a prije toga najveći će sretnici dobiti priliku biti dio žirija koji će isprobati i ocijeniti 600 komada ove neodoljive talijanske slastice.

Jedna od najpopularnijih talijanskih slastica, tiramisù, ovih je dana opet u centru pažnje jer se približava dan održavanja velikog finala Tiramisù World Cupa. Naime, 3. studenog u Trevisu će se održati veliko finale ovog natjecanja, no prije toga još nas očekuje natjecanje u Udinama (21. i 22. rujna), u Bruxellesu (11., 12. i 14. listopada) te u samom Trevisu (1. i 2. studenog).

Za ocjenjivanje velikog broja omiljenih talijanskih slastica, organizatorima je potrebna pomoć. Naime, baš kao i prošle godine i ove su godine organizirali natječaj u kojemu traže kušače ove popularne slastice. Za razliku od prošlogodišnjeg broja od 180 kušača, ove godine traže 100 „sudaca“ koji će ocjenjivati pripremljene tiramisùe i to po jasno zadanim kriterijima. Određeno je tako da se ocjenjuje tehnička izvedba (organizacija stola, čistoća, korištenje sastojaka, tehničke sposobnosti); estetski izgled (izgled, uređenje tanjura, dekoracija i konačno estetsko zadovoljstvo); intenzitet okusa (jačina i trajanje okusa u ustima); ujednačenost kolača (ravnoteža između sastojaka) te okus i harmonija (ugoda, intenzitet i sklad okusa, prava količina sastojaka).

I dok će tijekom velikog finala (3. studenog) u žiriju sjediti isključivo profesionalci, u regularnim natjecanjima u Udinama (21. i 22. rujna) i Trevisu (1. i 2. studenog) svatko ima priliku postati član žirija. Dovoljno je samo ispuniti test na službenim stranicama natjecanja. Kako kažu organizatori, prošle su godine primili više od 7200 prijava za ulogu člana žirija pa i ove godine očekuju veliki interes. Ovogodišnji će kandidati morati pokazati malo veći stupanj znanja jer su pitanja postala nešto teža, ali sve će odgovore kandidati pronaći pažljivim iščitavanjem pravila natjecanja.

Za ulogu člana žirija mogu se prijaviti svi zainteresirani, stariji od 18 godina, bez obzira na zemlju iz koje dolaze, a natječaj je otvoren od 6. do 13. rujna ove godine.

Napomenimo na kraju da se natjecanje održava u dvije kategorije: Tradicionalni recept i Kreativni recept te da se na natjecanje mogu prijaviti svi zainteresirani stariji od 18 godina, koji nisu profesionalni kuhari/slastičari i nemaju profesionalnog iskustva u gastronomiji.

Sve o načinu prijave za natjecanje i za ulogu člana žirija, pronađite na službenim stranicama natjecanja. 

Fotografija: Pixabay

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.