Traži se 180 kušača poznatog talijanskog deserta

Organizatori drugog izdanja Svjetskog kupa u pripremi tiramisùa (Tiramisù World Cup) traže 180 kušača koji će se pojaviti u ulozi sudaca na ovom slasnom događanju.

U Trevisu će se od 1. do 4. studenog ove godine održati drugo izdanje Svjetskog kupa u izradi tiramisùa, a za to priliku organizatori traže 180 kušača koji će se ocjenjivati oko 600 verzija ovog nadaleko poznatog deserta te sudjelovati u donošenju odluke o tomu koji je tiramisù najbolji na svijetu u 2018. godini.

Svjetski kup u izradi tiramisùa, koji predstavlja jedan od načina na koji zajednica Trevisa nastoji sačuvati i promovirati čuvenu talijansku slasticu, ove će godine doživjeti svoje drugo izdanje, a kušači koji budu izabrani za taj posao morat će ocijeniti tiramisùe u dvije kategorije: originalni recept ili kreativni recept. Kako bi postali suci na ovom prestižnom natjecanju, zainteresirani će kandidati morati proći mali ispit od 15 pitanja, čime će dokazati da poznaju povijest tiramisùa i njegove osnovne sastojke, a ovisno o  njihovom rezultatu može im se dodijeliti uloga suca ili rezervnog suca. Za prolazak ispita potrebno je ispravno odgovoriti na barem deset pitanja.

Osim kao suci, na natjecanju se može sudjelovati i kao natjecatelj, a jedan od ključnih uvjeta jest i da prijavljeni kandidati nemaju profesionalnog iskustva u radu u kuhinji ili slastičarnici.

Prijave za kušače, ali i natjecatelje, otvorene su za svih, bez obzira na to iz koje zemlje dolazite pa ako ste zainteresirani za ovaj slatki posao ili pak želite pokazati svijetu da je baš vaš tiramisù najbolji, prijaviti se možete na ovoj poveznici.

Fotografija: Pixabay

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.