Odbrojavanje do Uskrsa na Slatkopediji: Obogatite svoje slastice neodoljivim pekmezima domaćeg brenda Adorable

Jedan sretnik u današnjem će darivanju osvojiti predivan paket ispunjen pekmezima Adorable, a tu je i posebna aromatizirana sol lista smokve i mandarine.

Odlazak iz korporativnog svijeta prije šest godina potaknuo je Danielu Drčec da se više okrene svojoj obitelji, mužu i djeci te gostima u njihovoj apartmanskoj kući u Portu na otoku Krku. Spontano je tada krenula nabavljati namirnice iz provjerenih izvora, a uskoro su pokrenuli otvaranje vlastitog OPG-a te započeli s vlastitim uzgojem voća i povrća. Budući da nisu htjeli bacati zdrave viškove, prvo su započeli s proizvodnjom soli, a paralelno se razvila i ljubav prema samoniklom bilju i tako su su, kako Daniela kaže: „uz prirodu kao inspiraciju samo redale ideje i eksperimenti“.

Brend Adorable tako je nastao sasvim spontano, a danas je dobro poznat svakom ljubitelju finih pekmeza, aromatizirane soli ili pak ljutih umaka.

Oni koji često pripremaju slastice najbolje su upoznati s njihovim pekmezima koji se proizvode isključivo od tri sastojka: organski uzgojenog voća, bio trščanog šećera (nizak udio, do 15 % ili bez šećera) i agar agarom (vegan friendly). „Proučavajući tradicionalne recepture te eksperimentirajući, došla sam do gotovo savršenog modificiranog spoja tj. recepture po kojoj sada radim. Cilj mi je postići da sirovina tj. njezin prirodan okus i miris imaju glavnu ulogu u finalnom proizvodu te se koristim tehnikama proizvodnje s kojima čuvam i prirodnu boju sirovine.“, kaže Daniela, ističući da u svojoj ponudi ima oko 10 različitih okusa čija dostupnost ovisi o sezoni. Najbolje načine za korištenje ovih pekmeza prikazala je Nastasja Chiara Petrić s bloga Chiarin tanjurić čijih 12 prijedloga možete naći na stranicama ovog brenda.

Uz slatke pekmeze, tu su i aromatizirane soli, od kojih se ona aromatizirana listom smokve i mandarinom može koristiti i u pripremi slatkih jela. Međutim, Daniela ističe i kako želi potaknuti eksperimentiranje s okusima pa se tako aromatizirana sol motar može naći u bučnici, dok se sol s crvenim vinom može naći na siru s vrhnjem. Uz soli, u ponudi imaju i ljute umake na koje su posebno ponosno, a uz to se bave i proizvodnjom sirupa (cvijet divlje kadulje, bazga, ružmarin itd.) te ukiseljenog povrća, a plan je malo po malo i dalje širiti asortiman.

U stvaranju ove slatko-slano-ljute priče sudjeluje cijela obitelj: Danielin muž Ivan najviše radi na chilli liniji, dok djeca, dvanaestogodišnji Josip i devetogodišnja Dora pomažu sukladno njihovoj dobi. Daniela je, naravno, uključena u svaki dio njihove proizvodnje.

Ovaj domaći brend pridružio se i našem Odbrojavanju te jednom od vas daruje divan paket koji sadrži pekmez od bobičastog voća, pekmez od naranče, pekmez od malina i jabuke, pekmez od naranče i đumbira, mini pekmez od naranče i chillija i mini pekmez od naranče i smokve te aromatiziranu sol lista smokve i mandarine te još jedan slatki proizvod iznenađenja. Sve što trebate napraviti kako biste osvojili ovaj paket jest u komentaru naših objava na Facebooku i Instagramu napisati koji biste kolač napravili koristeći neki od ovih pekmeza. Odgovor koji nam se najviše svidi nagradit ćemo ovim bogatim paketom, a ime sretnog dobitnika objavit ćemo sutra u komentarima na našim društvenim mrežama.

Kao i uvijek, i ovo je darivanje ograničeno na područje Republike Hrvatske.

Fotografije: Adorable

U suradnji s Adorable

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.