Nomad Foods, američka kompanija sa sjedištem u Velikoj Britaniji, postaje novi vlasnik Leda

Kao što je bilo i najavljeno, Ledo je prešao u ruke novog vlasnika – Nomad Foodsa.

Kako smo već pisali početkom godine, Fortenova grupa je tada najavila kako će Ledo preći u ruke novog vlasnika, a ovih je dana potpisan kupoprodajni ugovor za Poslovnu grupu zamrznute hrane, koja se sastoji od društava Ledo plus d.o.o., Ledo Čitluk i Frikom d.o.o. te nekoliko manjih povezanih društava. Novim vlasnikom postala je američka kompanija sa sjedištem u Velikoj Britaniji, Nomad Foods.

Vrijednost transakcije iznosi 615 milijuna eura, a njezino je zaključenje planirano za treće tromjesečje ove godine. Upravni odbor Grupe jednoglasno je podržao potpisivanje kupoprodajnog ugovora s Nomad Foods, a dovršenje transakcije ovisi o regulatornim odobrenjima na mjerodavnim tržištima te odobrenju dioničara Fortenova grupe.

Glavni financijski direktor Fortenova grupe James Pearson izjavio je da će se dobivena sredstva iskoristiti za smanjenje zaduženosti Grupe te vraćanje njezine financijske moći i sposobnosti investiranja u vlastite djelatnosti.

Poslovna grupa zamrznute hrane najveći je proizvođač te distributer sladoleda i zamrznute hrane na tržištima na kojima posluje. Povijest Leda u Hrvatskoj seže u daleku 1958. godinu kad je proizveden prvi sladoled u Zagrebačkoj mljekari – popularna Snjeguljica koja je kroz godine mijenjala ambalažu, ali je ostala vjerna svom jednostavnom i bezvremenskom okusu vanilije prelivene kakao preljevom.

Fotografija: Kate Bošković

Lorena Grubišić
Lorena Grubišić

Nakon stjecanja diplome iz odnosa s javnošću, Lorena je svoju zagrebačku adresu zamijenila raznim europskim pa je tako iskusila kakav je život u Irskoj i Španjolskoj. Danas ponovno živi u rodnom Šibeniku, a osim u putovanjima i upoznavanju drugih običaja i kultura, uživa i u pravljenju ukusnih slastica i pisanju o istima.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.