Poznato je tko će postati novi vlasnik Leda

Kako smo već pisali na našem portalu, Ledo prelazi u ruke novog vlasnika, a sada je poznato i tko će to biti.

Fortenova grupa objavila je kako Ledo preuzima novi vlasnik, najvjerojatnije Nomad Foods, američka kompanija sa sjedištem u Velikoj Britaniji. Uz Nomad Foods, potencijalni vlasnici bili su još i Orkla, EMMA i Podravka, no američka ponuda ocijenjena je najboljom. Kako navodi Poslovni tjednik Lider.media, Nomad Foods je za preuzimanje Leda spreman platiti oko 600 milijuna eura, dakle čak 4,5 milijarde kuna.

Nomad Foods najveća je europska tvrtka u segmentu zamrznutih proizvoda, prisutna u 13 europskih zemalja, a poznatiji brandovi su im Iglo, Birds Eye te Findus. Preuzimanjem Leda Nomad Foods kreće u pohod na srednju i istočnu Europu.

Predsjednik Uprave Fortenova grupe, Fabris Peruško, očekuje da bi kupoprodajni ugovor mogao biti potpisan potkraj prvoga kvartala, a transakcija zaključena tijekom ljeta tako da bi se u Ledovim škrinjama vrlo brzo mogli pronaći proizvodi Nomad Foodsa.

Podsjetimo se da je Fortenova grupa nastala u travnju 2019. prijenosom poslovne cjeline pod izvanrednom upravom Agrokora, kao rezultat nagodbe vjerovnika.

Izvor: Lider.media, Fortenova grupa

Fotografija: Kate Bošković

Mirjana Bošković Smrekar
Mirjana Bošković Smrekar

Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.