Nikad dosta recepata za suhe kolačiće – ovih blagdana pripremite i mak roščiće

Tražite li inspiraciju za pripremu božićnih slastica, svakako navratite i do bloga Tirkizna jer je autorica Ana Raguž pripremila niz preslatkih recepata – nas su oduševili ovi mak roščići.

Sastojci
Roščići
  • 180 g hladnog maslaca
  • 250 g brašna
  • 80 g mljevenog maka
  • 50 g mljevenih oraha
  • 80 g šećera u prahu
  • 1 vanilin šećer
  • 2 žumanjka
  • ½ žličice cimeta
Glazura
  • 100 g bijele čokolade
  • 1 žlica ulja
Priprema
Roščići

Od svih sastojaka za tijesto umijesite glatko tijesto. Mijesite ga vrlo kratko dok ne dobijete kompaktnu kuglu. Kuglu zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na sat vremena.

Veći lim za pečenje obložite papirom za pečenje.

Izvadite tijesto, podijelite ga na 8 dijelova. Od svakog dijela oblikujte dugačak valjak pa podijelite na trakice (ne pretanke) od kojih ćete oblikovati roščiće. Slažite ih u lim za pečenje, ostavljajući malo mjesta između.

Upalite i ugrije pećnicu na 180 C.

Roščiće pecite 12 – 15 minuta na 180°C. Ohladite.

Glazura

Otopite čokoladu s uljem na pari.

Krajeve potpuno hladnih roščića umačite u glazuru.

Roščiće ostavite na rešetki dok se glazura ne stegne.

Fotografija: Tirkizna

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.