New York cheesecake

Današnji recept za New York cheesecake s nama dijeli Marina Obradović.

Sastojci
Kore
  • 90 g rastopljenog maslaca
  • 200 g petit keksa
  • 25 g smeđeg šećera u prahu
  • prstohvat soli
Krema
  • 200 g smeđeg šećera u prahu
  • 525 g Philadelphia sira classic (3 paketa po 175 g)
  • 300 ml masnijeg kiselog vrhnja (22% mm)
  • 3 jaja
  • 3 žličice ekstrakta vanilije
  • 50 g glatkog brašna (prosijanog)
Priprema

Maslac stavite topiti u mikrovalnu ili na paru. Za to vrijeme sameljite kekse ručno ili u blenderu. Također u blenderu sameljite smeđi šećer.

Pomiješajte sve sastojke za koru te smjesu utisnite u kalup za tortu promjera 25/26 cm i ostavite u hladnjaku nekoliko sati.

Prije nego krenete pripremati kremu, upalite pećnicu na 180°C.

Za kremu također sameljite smeđi šećer pa ga umiješajte u krem sir i 200 ml kiselog vrhnja. Miješajte mikserom pa dodajte jedno po jedno jaje neprestano miksajući.

Dodajte ekstrakt vanilije i na kraju prosijao brašno. Dobro promiješajte da ne bude grudica.

Smjesu izlijte na ohlađenu koru od keksa i stavite peći 55 minuta. Kolač je gotov kada rubovi i gornji dio postanu zlatno žuti.

Izvadite kolač iz pećnice, potpuno ohladite pa premažite ostatkom kiselog vrhnja. Čuvajte ga u hladnjaku.

Fotografije: Marina Obradović

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.