Nazdravimo čašama prepunim torte – društvenim mrežama se širi novi način rezanja torte

Rezanje torte ponekad može biti vrlo komplicirano, no ova najnovija metoda čini se nešto jednostavnija.

Neizostavni dio svake rođendanske proslave je torta, no često nam njeno rezanje zadaje probleme jer se komadi mogu gnjecaviti, mrviti i raspadati.

Internetom se šire snimke nove metode rezanja torte pomoću čaše za vino. Poznata američka redateljica Nancy Meyers proslavila je ovu metodu rezanja objavivši video na svom Instagram profilu. Njezin je video brzo dostigao gotovo 120.000 pregleda, a u njemu je vidljivo kako neko društvo čašama za vino okrenutim naopako izrezuje željene komade torte, a zatim nazdravljaju punim čašama.

Ovom je metodom skraćena procedura posluživanja torti te je umanjen nered koji uslijed toga nastaje, a izbjegnuto je i dodirivanje torte rukom, što je posebno u ovo pandemijsko doba dobro došlo.

Treba ipak napomenuti kako je ova metoda vjerojatno pogodna samo za mekane torte, ne zna one tvrđe za koje je ipak i dalje potreban oštar nož.

Izvor: Food NDTV

Fotografija: Unsplash

Mirjana Bošković Smrekar
Mirjana Bošković Smrekar

Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.