• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slatke tajne»Najslađi dar za najvažniju ženu: darujte majci buket od jagoda i čokolade

Najslađi dar za najvažniju ženu: darujte majci buket od jagoda i čokolade

Slatkopedija 09 svi 2020 Slatke tajne Leave a comment

Sutra se slavi Majčin dan, a Kristina Štriga zna kako pripremiti dar koji će vašoj majci zasladiti njezin dan – jagode i čokolada našle su svoje mjesto u ovom neodoljivom, jestivom buketu.

Iako svi znamo da majke zaslužuju da ih se slavi svaki dan, a ne samo jedan dan u godini, sutra je ipak poseban, samo njihov dan – Majčin dan.

I dok će mnogi u želji da pokažu majkama zahvalnost i ljubav ponovno posegnuti za parfemima, bombonjerama i cvijećem, Kristina Štriga odlučila je pripremiti nešto posebno – nešto što će mirisati poput najljepšeg parfema, imati okus najdivnije bombonjere i izgledati kao najraskošniji buket cvijeća. Sve to naime moguće je postići ako svojoj majci darujete – jestivi buket od jagoda s čokoladnom glazurom.

Kako pripremiti ovaj jednostavni, a efektni dar, saznajte u nastavu – Kristina Štriga donosi svoj recept za najslađi buket.

Sastojci
  • 500 g svježih većih jagoda
  • 200 g čokolade po izboru (tamna, mliječna, bijela, ruby)
  • posip za dekoraciju po želji (nasjeckani lješnjaci, kokos, čokoladne mrvice…)
  • 15 – 20 drvenih štapića za ražnjiće
Priprema

osušiti jer čokolada i voda nisu prijatelji te se čokolada ne bi dobro zalijepila za jagodu.

U posude nasipajte posipe koje ćete koristiti za dekoraciju. Pripremite podlogu na koju ćete nabosti štapiće s jagodama. Za podlogu možete koristiti stiropor, kutiju za jaja ili nešto treće.

Zatim rastopite čokoladu. Ukoliko koristite čokoladu u komadu, prvo je nasjeckajte na male komadiće. Čokoladu možete topiti u mikrovalnoj i na pari.
Ukoliko je topite na pari, pazite da vam kapljice vode ne padnu u zdjelu s čokoladom.
Ako je topite u mikrovalnoj, zagrijte zdjelu s čokoladom 30 sekundi, zatim izvadite i promiješajte te ponavljajte zagrijavanje od 30 sekundi dok se čokolada ne otopi (vrijedi za sve vrste čokolade koje koristite).

Jagode nabodite na štapiće do polovice visine jagode na mjestu gdje je bila peteljka te ih umočite u čokoladu na način da ih podižete i rotirate kako bi se jednolično prekrile čokoladom. Štapiće nabodite na podlogu te ih počnite ukrašavati kad završite s umakanjem svih jagoda (prvo ukrasite onu jagodu koju ste prvu umočili u čokoladi).

Kako bi dobili čokoladne prugice, ostatak čokolade nasipajte u plastičnu vrećicu kojoj zatim odrežite vrh i istisnite tanki mlaz čokolade preko jagode. Ostavite jagode na sobnoj temperaturi da se čokolada stvrdne, oko sat vremena.

Od papira načinite tuljac u kojeg umetnite prozirni papir (celofan) sa stražnje strane te umetnite jagode. Ukrasite tuljac  mašnom.

Napomena

Kad otapate čokoladu pazite da je redovito miješate kako se ne bi pregrijala.

Jagode je najbolje pojesti u roku 1 – 2 dana.

Fotografije: Kristina Štriga

čokolada jagode jestivi buket kristina štriga majčin dan 2020-05-09
Tags čokolada jagode jestivi buket kristina štriga majčin dan

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Akcija #recimoimhvala: Splitska slastičarnica Cuppedia zasladit će veliki dan jednoj od hrabrih žena

Sljedeći članak :

Brzi kolač s jagodama i bijelom čokoladom

Povezani članci

Evo kako pripremiti savršeno prhko tijesto: Lorena Mihelčić nam otkriva male trikove uspješne pripreme

Evo kako pripremiti savršeno prhko tijesto: Lorena Mihelčić nam otkriva male trikove uspješne pripreme

Slatkopedija 20 ruj 2023
Izbor noža za rezanje je bitan: evo koji bi vam mogao osigurati savršen komad torte

Izbor noža za rezanje je bitan: evo koji bi vam mogao osigurati savršen komad torte

Mirjana Bošković Smrekar 03 ruj 2023
Sigurnost na prvom mjestu: preko ljeta je osobito važno biti oprezan s hranom

Sigurnost na prvom mjestu: preko ljeta je osobito važno biti oprezan s hranom

Mirjana Bošković Smrekar 25 srp 2023

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2023, sva prava pridržana!