Brzi kolač s jagodama i bijelom čokoladom

Nadamo se da vam još nisu dosadili recepti s jagodama jer jedino što vam možemo garantirati je da će ih biti još. Danas su jagode našle svoje mjesto u ovom brzom kolač s bijelom čokoladom.

Sastojci
  • 4 jaja
  • 110 g smeđeg šećera
  • 1 bourbon vanilije
  • 150 g bijele čokolade
  • 100 g glatkog brašna
  • 225 g jagoda
I još
  • šećer u prahu
Priprema

Pećnicu ugrijte na 180 stupnjeva s ventilatorom.

Bijelu čokoladu stavite da se otopi na pari, a u međuvremenu izrežite jagode na komadiće.

Kada se čokolada otopila, prebacite je u drugu posudu i ostavite da se malo ohladi.

Cijela jaja promiješajte mikserom na najvećoj brzini minutu do dvije, a zatim u to dodajte šećer i bourbon vanilije pa miješajte 5 – 7 minuta na najvećoj brzini, dok ne dobijete pjenastu smjesu.

U to dodajte ohlađenu bijelu čokoladu i ponovno dobro promiješajte pa na kraju i prosijano brašno pa sve sjedinite mikserom.

U ovu smjesu dodajte narezane jagode i smjesu promiješajte žlicom ili špatulom.

Dobivenu smjesu izlijte u pripremljeni kalup (naš je dimenzija cca 28 x 23 cm) koji ste prethodno poprskali uljem u spreju, obložili papirom za pečenje ili namazali maslacem i posuli brašnom pa kalupom nekoliko puta udarite po radnoj površini, a zatim kolač stavite na pečenje.

Pecite u ugrijanoj pećnici 20 – 25 minuta (ovisno o jačini vaše pećnice). Gotovi kolač izvadite iz pećnice i ostavite u kalupu da se prohladi, a zatim ga po želji pospite šećerom u prahu i poslužite.

Fotografije: Kate Bošković

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.