• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Zdrave slastice» Recepti»Nesvakidašnja beze rolada: marinirane breskve daju posebnu ljetnu notu

Nesvakidašnja beze rolada: marinirane breskve daju posebnu ljetnu notu

Slatkopedija 11 kol 2021 Recepti Komentari isključeni za Nesvakidašnja beze rolada: marinirane breskve daju posebnu ljetnu notu

Nesvakidašnju beze roladu u kojoj su glavne zvijezde breskve marinirane u cimet bosiljku pripremio je Darko Debić s bloga Samo jedan griz.

Sastojci

Breskve

  • nekoliko komada breskvi
  • 20 listića cimet bosiljka

Rolada

  • 5 bjelanjaka
  • 200 g šećera
  • 2 žličice škrobnog brašna
  • 2 žličice alkoholnog octa
  • ekstrakt vanilije ili vanilin šećer

I još

  • 200-300 ml slatkog vrhnja

Priprema

Breskve

Nekoliko komada opranih breskvi narežite na kockice i pomiješajte sa sjeckanim cimet bosiljkom, cca dvadeset listića. Ostavite u hladnjaku dok pripremate ostalo.

Rolada

Bjelanjke kratko miksajte, polako dodajte šećer. Škrobno brašno i ocat pomiješajte, dodajte malo izmiksanih bjelanjaka i ekstrakt vanilije (ako koristite vanilin šećer, odbijte količinu od običnog šećera i dodajte s njim) te sve umiksajte u snijeg. Nemojte miksati predugo, smjesa ne treba biti prečvsta, no ne smije se niti razlijevati. Znalo mi se dogoditi kad sam predugo miksao, da se jako digne u pečenju, kasnije spusti i bude poput palačinke.

Razvucite na papir za pečenje i pecite na 150°C (pećnica s ventilatorom 130°C) 30-35 minuta. Kako je svaka pećnica drugačija, temperaturu i vrijeme smatrajte okvirnim. Morate dobiti lijepu bež boju i korica treba biti čvrsta na dodir. Ako su jaja velika možete staviti i 50 g šećera po jednom jajetu.

Izvadite na rešetku za hlađenje, prekrijte laganom kuhinjskom krpom. Ohlađenu koru okrenite na papir za pečenje koji ste posuli šećerom u prahu da se ne zalijepi. Pažljivo skinite papir na kojem se pekla. Premažite s 200-300 ml tučenog nezaslađenog slatkog vrhnja, rasporedite pripremljene marinirane breskve. Umotajte u roladu i obložite papirom te stavite u hladnjak da se ohladi prije serviranja.

Fotografije: Samo jedan griz

beze rolada blog cimet bosiljak darko debić marinirane breskve recept dana recepti samo jedan griz 2021-08-11
Tags beze rolada blog cimet bosiljak darko debić marinirane breskve recept dana recepti samo jedan griz

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Nakon duge odgode zbog korone: stiže nam novo izdanje Coupe de Monde de la Pâtisserie

Sljedeći članak :

Četrdeset godina star komad torte prodan za više od 16.000 kuna

Povezani članci

Doručak koji osvaja okusom i izgledom: evo jednostavnog recepta za pripremu

Doručak koji osvaja okusom i izgledom: evo jednostavnog recepta za pripremu

Slatkopedija 23 ruj 2023
Evo kako pripremiti savršeno prhko tijesto: Lorena Mihelčić nam otkriva male trikove uspješne pripreme

Evo kako pripremiti savršeno prhko tijesto: Lorena Mihelčić nam otkriva male trikove uspješne pripreme

Slatkopedija 20 ruj 2023
Breskve u glavnoj ulozi: isprobajte recept za kremastu tortu s ovim voćem

Breskve u glavnoj ulozi: isprobajte recept za kremastu tortu s ovim voćem

Slatkopedija 24 kol 2023
Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2023, sva prava pridržana!