• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slatki recepti» Recept dana»Male pite s jabukama

Male pite s jabukama

Slatkopedija 08 ožu 2019 Recept dana Leave a comment

Jučer smo imali veliku pitu, a danas male pite od jabuke koje Ana Prša prigodno za Dan žena opisuje ovako: „Pitice jednostavne – kao što je svaka žena, a u sebi kriju iznenađenje, kao svaka žena.“

Sastojci
(za cca 18 komada pripremljeno u  kalupima od muffina)
Tijesto
  • 500 g glatkog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 200 g maslaca
  • 100 g masti
  • 100 g šećera
  • 3 žlice kiselog vrhnja
  • naribana korica pola limuna
  • 2 žumanjka
  • 1 burbon vanilin šećer
Krema
  • 500 ml mlijeka
  • 4 žumanjka
  • 4 žlice gustina
  • 250 g šećera
  • 2 burbon vanilin šećera
  • 500 ml slatkog vrhnja
Nadjev
  • 5 većih jabuka
  • 1 žlica cimeta
  • 2 žlice šećera (ako su jabuke kiselije dodajte šećera po želji)
  • 1 vanilin šećer
Crumble
  • 1 šaka badema
  • 1 žlica maslaca
  • 2 žlice šećera
  • 2 žlice brašna
  • ostatak tijesta
Priprema
Tijesto

U zdjeli promiješajte brašno, prašak za pecivo i šećere. Zatim dodajte na kockice narezan maslac, mast, žumanjak, vrhnje i naribanu koricu limuna. Sve zajedno dobro zamijesite pa stavite tijesto u vrećicu pa u hladnjak na pola sata da odmori.

Kada se ohladi, razvaljajte ga, izrežite krugove veličine da možete obložiti kalup od muffina.

Kalupe je potrebno namastiti i pobrašniti prije nego utisnete tijesto u njih. Dno izbodite vilicom, a ostatak tijesta s ruba uklonite nožem.

Stavite u hladnjak dok ne napravite nadjev.

Nadjev

Jabuke operite, ogulite, naribajte i stavite kratko dinstati sa šećerima i cimetom.

Crumble

Sve sastojke i ostatak tijesta što nam je ostalo promiješajte i napravite posip.

Zatim napunite tijesto u kalupima od muffina s jabukama, pospite crumble gore i stavite peći oko 20 minuta na 170°C.

Kad je gotovo, izvadite i ohladite te pažljivo izvadite pite van iz kalupa.

Najlakše je odozgora staviti dasku, pažljivo sve preokrenuti i pite će ispasti van. Pažljivo ih vratite natrag da stoje.

Krema

Mlijeko, žumanjke, šećere i gustin dobro izmiješajte i stavite kuhati neprestano miješajući. Kada zakipi, smanjite vatru pa kuhajte još par minuta. Prebacite zatim u drugu posudu, pokrijte folijom da se ne uhvati korica i ohladite.

Slatko vrhnje istucite do pola pa pomoću slastičarske špatule umiješati u kremu.  

Kremu stavite u slastičarsku vrećicu pa kremu nanesite na pite.

Ukrasite sjeckanim pistacijama.

Fotografije: Ana Prša

ana prša mini pite od jabuka prhko tijesto slatki recept 2019-03-08
Tags ana prša mini pite od jabuka prhko tijesto slatki recept

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Pita od jabuka

Sljedeći članak :

Našim čitateljicama želimo sretan Dan žena

Povezani članci

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Slatkopedija 07 ruj 2023
Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Slatkopedija 31 kol 2023
Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Slatkopedija 31 lis 2022

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2023, sva prava pridržana!