• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slatki recepti» Recept dana»Mala kokos torta

Mala kokos torta

Slatkopedija 01 velj 2018 Recept dana Leave a comment

Nekad je malo dovoljno za sreću, a dokaz tomu je i recept za ovu malu kokos tortu koji je s nama podijelila Nevena Josipović s bloga BakeCakes.

Sastojci
Biksvit
  • 5 jaja
  • 5 žlica vode
  • 150 g šećera
  • 200 g glatkog brašna
  • 2 žlice kakaa u prahu
  • 1 žličica praška za pecivo
Krema
  • 1 Dolcela premium kokos puding
  • 6 dcl mlijeka
  • 200 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 3 žlice kokos brašna
  • 125 g maslaca
  • 50 g sitno sjeckanog badema
Priprema
Biskvit

Jaja i šećer izmiksajte.  Dodajte vodu te lagano promiješajte.  Brašno sjedinite s praškom za pecivo i kakaom. Postepeno dodajte u smjesu te lagano miksajte. Smjesu podijelite na dva dijela.

Kalup (promjera 20 cm) obložite papirom za pečenje te jedan dio smjese izlijte. Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180°C, nekih 40 minuta, ovisno o pećnici. Kada je biskvit pečen izvadite ga te stavite drugi dio smjese da se peče.

Dobiti ćete dva biskvita. Svaki od njih prerežite na dva ili tri dijela, kako volite.

Krema

Od 6 dcl mlijeka malo odvadite da možete promiješati puding. Ostatak mlijeka stavite zakuhati zajedno sa šećerom i vanilin šećerom.

Kada mlijeko zakuha dodajte puding i skuhajte ga dok ne provrije. U vruće dodajte kokos brašno. Pustite da se ohladi – prekrijte prozirnom folijom da se ne stvori korica.

Kada se krema ohladila dodajte omekšali maslac, dobro sjedinite te za kraj dodajte sjeckane bademe. Lagano promiješajte i krema je gotova.

Svaku koru biskvita namočite s mlijekom. Ja sam si napravila 6 kora biskvita i tako podijelila kremu. Slažete kora biskvita pa krema i tako dok ne završite. Za kraj ju premažite u tankom sloju i pospite s još malo kokos brašna i bademima.

Pustite ju u hladnjaku par sati i poslužite.

Fotografije: BakeCakes

[print_link]

bake cakes blog kokos mala kokos torta nevena josipović puding recept dana slatki recept torta 2018-02-01
Tags bake cakes blog kokos mala kokos torta nevena josipović puding recept dana slatki recept torta

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Francuska zbog Nutelle na sniženju provodi istragu i pooštrava zakone

Sljedeći članak :

Konditorski proizvodi – slastice za sve generacije

Povezani članci

Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Slatkopedija 31 lis 2022
Nakon mandarina, na red su došli maruni: opet pripremamo poseban tiramisù

Nakon mandarina, na red su došli maruni: opet pripremamo poseban tiramisù

Slatkopedija 30 stu 2021
Imamo savršeni recept za omiljeni desert: pripremite cheesecake kao iz najboljih slastičarnica

Imamo savršeni recept za omiljeni desert: pripremite cheesecake kao iz najboljih slastičarnica

Slatkopedija 01 srp 2021

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2021, sva prava pridržana!