• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slatki recepti» Recept dana»Lješnjak kava browniesi

Lješnjak kava browniesi

Slatkopedija 11 srp 2019 Recept dana Leave a comment

Nakon što nas je prošli tjedan zasladila pistacio browniesima, Karla Kovačić s bloga Sweet life by Karla danas s nama dijeli recept za browniese s kremom od lješnjaka i kave.

Sastojci
Brownie
  • 250 g maslaca
  • 200 g šećera u prahu
  • 200 g tamne čokolade
  • 100 g mliječne čokolade
  • 5 jaja
  • 2 žlice krušnih mrvica
Krema od lješnjaka i kave
  • 250 g mascarponea
  • 60 g pečenih lješnjaka
  • 2 žlice kraš expressa
  • 100 ml likera od kave
  • 40 g šećera
  • 10 g želatine u prahu
  • 5 žlica vode
  • 250 ml mliječnog slatkog vrhnja
  • 20 g šećera u prahu
Priprema
Brownie

Za brownie na pari otopiti maslac, čokoladu i šećer u prahu, lagano miješati pjenjačom. Kada se svi sastojci otope maknuti s vatre i postepeno dodavati jedno po jedno jaje stalno miješajući kako bi se sve dobro sjedinilo. Na kraju dodati krušne mrvice, promiješati pa smjesu rasporediti u kalup promjera 26 cm ili pravokutni dimenzija 30 x 20cm. Peći 30 minuta u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva.

Krema od lješnjaka i kave

Za kremu od lješnjaka i kave prvo pripremiti pastu od lješnjaka. U blender/sjeckalicu staviti pečene lješnjake i miksati sve dok se ne dobije jednolična pasta (nekoliko minuta). Izmiksati mascarpone s pastom, kakaom i šećerom, a zatim postepeno umiješati i liker. Natopiti želatinu s 5 žlica hladne vode. Dok želatina bubri, umutiti slatko vrhnje sa šećerom u prahu.

Otopiti želatinu (mikrovalna) i u nju dodati žlicu lješnjak smjese, a nakon toga ju pjenjačom umiješati u ostatak smjese. Uz pomoć špatule lješnjak smjesi dodajte i slatko vrhnje i lagano miješajte sve dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Kada je krema gotova staviti je u hladnjak na petnaestak minuta kako bi se stisnula i bila spremna za slastičarsku vrećicu.

Slaganje

Uz pomoć željenog nastavka istisnuti kremu na već izrezane browniese, dekorirati ih čokoladnim zrnima kave, lješnjacima i dodacima po želji.

Fotografije: Sweet life by Karla

blog brownies karla kovačić kava lješnjak recept dana slatki recept sweetlife by karla 2019-07-11
Tags blog brownies karla kovačić kava lješnjak recept dana slatki recept sweetlife by karla

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Gorak okus omiljene slastice: radnik upao u spremnik čokolade

Sljedeći članak :

Preminula glumica iz filma Willy Wonka i tvornica čokolade

Povezani članci

Donosimo vam dašak jeseni: pripremite tart s ružicama od jabuka

Donosimo vam dašak jeseni: pripremite tart s ružicama od jabuka

Slatkopedija 29 ruj 2023
Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Slatkopedija 07 ruj 2023
Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Slatkopedija 31 kol 2023

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2023, sva prava pridržana!