• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slatki recepti» Recept dana»Lagana jogurt torta s malinama

Lagana jogurt torta s malinama

Slatkopedija 22 lip 2018 Recept dana Leave a comment

Još jedan recept sa sezonskim voćem – malinama, stiže nam s bloga Sweet life by Karla, autorice Karle Kovačić.

Sastojci
Biskvit
  • 2 bjelanjka
  • 2 žumanjka
  • 70 g šećera
  • 33 g brašna
  • 33 g gussnela (gustina)
  • ½ žličice praška za pecivo
Krema
  • 320 g izblendanih malina (po želji možete ukloniti sitne komadiće cjedilom)
  • 500 g jogurta
  • 4 žlice šećera u prahu
  • 2 (2x10g) želatine+10 žlica vode
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 2 žlice šećera u prahu
  • 1 šlagfix
Sirup za preliti biskvit
  • 50 ml vode
  • 50 g šećera
Priprema

Utucite žumanjke sa šećerom dok smjesa ne postane pjenasta i problijedi. U drugoj zdjeli čvrsto utucite bjelanjke, a u trećoj prosijte i pomiješajte preostale suhe sastojke za biskvit. Bjelanjke lagano špatulom umiješajte u žumanjke, a zatim postepeno dodajte i miješajte smjesu brašna, praška za pecivo i gustina. Kada je smjesa za biskvit gotova izlijte ju u kalup promjera 20 cm kojem ste dno prethodno obložili papirom za pečenje. Pecite biskvit u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva otprilike 10 minuta, najbolje provjeriti čačkalicom.

Kada je biskvit gotov skuhajte sirup kojim ćete ga preliti. Ja koristim najobičniju mješavinu šećera i vode (1:1). Dovoljno će biti 50 ml vode i 50 g šećera. Kuhajte ga na laganoj vatri dok se šećer ne otopi pa pustite da se ohladi. U međuvremenu izvadite malo ohlađen biskvit iz kalupa i uklonite papir za pečenje. Stavite ga na podlogu za posluživanje i ponovno oko njega stavite obruč promjera 20 cm.

Prije same pripreme pripremite želatinu po uputama na pakiranju. (20 g+10 žlica vode) i pustite da stoji dok pripremite ostatak. Izblendajte maline pa ih izmiksajte s jogurtom i šećerom u prahu. Zatim smjesi dodajte otopljenu želatinu (na pari ili u mikrovalnoj). Želatinu dodajte što brže kako se ne bi stegla prilikom dodavanja u smjesu. Prilikom dodavanja želatine mikserom miksajte smjesu. Na samom kraju izmiksajte slatko vrhnje sa šećerom u prahu i šlagfixom pa ga špatulom lagano umiješajte u pripremljenu kremu.

Prije stavljanja kreme u kalup, ohlađenim sirupom prelijte biskvit. Gotovu tortu stavite u hladnjak minimalno 3-4 sata, a najbolje preko noći.

Fotografije: Sweet life by Karla

[print_link]

blog jogurt torta karla kovačić maline recept dana slatki recept sweet life by karla torta 2018-06-22
Tags blog jogurt torta karla kovačić maline recept dana slatki recept sweet life by karla torta

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Dan bobičastog voća u Liču

Sljedeći članak :

Malina – savršen izbor za ljetne slastice

Povezani članci

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Slatkopedija 07 ruj 2023
Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Slatkopedija 31 kol 2023
Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Slatkopedija 31 lis 2022

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2023, sva prava pridržana!