Kuća po našoj mjeri: u Švicarskoj se otvara Lindtova Kuća čokolade

Kuća čokolade mjesto je na kojem će posjetitelji moći saznati zanimljive činjenice o čokoladi te vidjeti kako veliki majstori stvaraju čokoladnu čaroliju.

Jeste li znali da su se zrna kakaa u prošlosti koristila kao valuta plaćanja? Ovo je samo jedna od mnogih fascinantnih činjenica o čokoladi koje možete saznati posjetite li grad Kilchberg, povijesno sjedište švicarskog čokoladnog diva Lindt & Sprüngli koji je za 13. rujna u istom najavio otvaranje Kuće čokolade.

Nova će izložbena zgrada čija je gradnja trajala tri godine, među ostalim, sadržavati istraživački centar, interaktivnu izložbu, zapanjujuću devet metara visoku čokoladnu fontanu, kušaonicu, kafić, čokolateriju te najveći Lindtov čokoladni butik na svijetu. Jedna od inovacija je i čokoladni centar kompetencija, jedinstven u Švicarskoj, a u kojem će posjetitelji moći vidjeti Lindtove majstore čokoladare u akciji.

Ova se čokoladna atrakcija nalazi u blizini Zuricha, a želite li je posjetiti, bit će potrebno izdvojiti 15 franaka za ulaznicu za odrasle te 10 franaka za djecu stariju od 8 godina.

Želite li virtualno zaviriti u Lindtov slatki svijet sve dodatno informacije možete pronaći ovdje.

Fotografije: Lindt Home of Chocolate

Lorena Grubišić
Lorena Grubišić

Nakon stjecanja diplome iz odnosa s javnošću, Lorena je svoju zagrebačku adresu zamijenila raznim europskim pa je tako iskusila kakav je život u Irskoj i Španjolskoj. Danas ponovno živi u rodnom Šibeniku, a osim u putovanjima i upoznavanju drugih običaja i kultura, uživa i u pravljenju ukusnih slastica i pisanju o istima.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.