Zaleđeni voćni štapići

Mnogi su se s početkom rujna pozdravili od ljeta, ali mi nismo među njima – uz ove zaleđene voćne štapiće pozivamo ljeto i visoke temperature da nam ostanu tu još neko vrijeme.

Sastojci
Štapići od naranče
(za 2 vrećice)
  • 2 velike naranče
  • 1 vanilin šećer
Štapići od limete
(za 1 vrećicu)
  • 2 limete
  • 1 – 2 vanilin šećera
  • malo vode
Štapići od višanja
(za 3 vrećice)
  • 150 g zaleđenih višanja
  • 2 vanilin šećera
  • 200 ml vode
Štapići od jagoda
(za 4 vrećice)
  • 150 g zaleđenih jagoda
  • 2 vanilin šećera
  • 200 ml vode
Priprema
Štapići od naranče

Naranče iscijedite, procijedite ih da odstranite vlakna te sok ulijte u blender. Dodajte vanilin šećer i sve promiješajte najvećom brzinom. Sadržaj ulijte u vrećice, zatvorite i ostavite u zamrzivaču nekoliko sati (najbolje preko noći).

Štapići od limete

Limete iscijedite, procijedite ih da odstranite vlakna te sok ulijte u blender. Dodajte vanilin šećer i sve promiješajte najvećom brzinom. Sadržaj ulijte u vrećice, po potrebi dodajte malo vode, zatvorite, protresite i ostavite u zamrzivaču nekoliko sati (najbolje preko noći).

Štapići od višanja

Zaleđene višnje otopite u mikrovalnoj pećnici te ih stavite u blender. Dodajte im vanilin šećer i vodu te promiješajte najvećom. Sadržaj ulijte u vrećice, zatvorite i ostavite u zamrzivaču nekoliko sati (najbolje preko noći).

Štapići od jagoda

Zaleđene jagode otopite u mikrovalnoj pećnici te ih stavite u blender. Dodajte im vanilin šećer i vodu te promiješajte najvećom. Sadržaj ulijte u vrećice, zatvorite i ostavite u zamrzivaču nekoliko sati (najbolje preko noći).

Napomena

Mi smo u štapiće od limete stavili samo jedan vanilin šećer, no ipak preporučujemo barem dvije vrećice jer nam nije bilo dovoljno slatko.

Ukoliko se prilikom pripreme štapića od višanja i jagode stvori pjena na vrhu, žlicom je uklonite i ulijte ostatak sadržaja u vrećicu.

Fotografije: Kate Bošković

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.