• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Zdrave slastice» Recepti»Imamo idealan recept za ljubitelje kremastih kolača s lješnjacima

Imamo idealan recept za ljubitelje kremastih kolača s lješnjacima

Slatkopedija 19 ruj 2021 Recepti Komentari isključeni za Imamo idealan recept za ljubitelje kremastih kolača s lješnjacima

Na blogu Samo jedan griz autora Darka Debića pronašli smo savršen recept za ljubitelje kremastih kolača s lješnjacima.

Sastojci

(za kalup dimenzija 37 x 25 cm)

Biskvit

  • 20 g kakao praha
  • 70 g šećera
  • 2 g soli
  • 2 g sode bikarbone
  • 80 ml ključale vode
  • 80 ml ulja
  • 1 jaje
  • 1 žumanjak
  • 20 ml kiselog mlijeka (zamjena: u obično mlijeko dodati žličicu octa)
  • 1 vanilin šećer
  • 70 g glatkog brašna

Krema

  • 10 g želatine u prahu + 3 žlice hladne vode
  • 3 žumanjka
  • 70 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 150 ml mlijeka
  • 100 g mljevenih prženih lješnjaka
  • 500 ml slatkog vrhnja

Glazura

  • 100 ml slatkog vrhnja
  • 200 g bijele čokolade
  • 50 g grubo usitnjenih lješnjaka

Priprema

Biskvit

U zdjelu za miješanje dodati kakao, šećer, sol i soda bikarbonu. Pomiješati i preliti kipućom vodom, malo ohladiti i dodati ulje. Miješati pjenjačom, dodati jaja, kiselo mlijeko, vaniliju i na kraju brašno. Miješati samo koliko je potrebno da se sve sjedini, nikako duže. Staviti u lim za pečenje obložen papirom i peći na temperaturi 170 °C. Nakon 8 minuta provjeriti čačkalicom, vrijeme ovisi o veličini lima. Kad se ohladi po želji poprskati s par žlica ruma ili nekog likera.

Krema

Želatinu pomiješati s tri žlice hladne vode. Žumanjke pomiješati sa šećerima i mlijekom, staviti na paru i kuhati uz neprestano miješanje pjenjačom. Kad se zgusne maknuti s pare i dodati nabubrenu želatinu, miješati dok se želatina ne otopi. Umiješati lješnjake. Dok se hladi povremeno promiješati, hladi se do otprilike temperature našeg tijela. Vrhnje umutiti u mekani šlag i dodati prohlađenu smjesu s lješnjacima. Lagano pjenjačom spojiti, izliti na hladni biskvit i poravnati. Staviti u hladnjak.

Glazura

Vrhnje ugrijati do točke vrenja, maknuti s vatre i ubaciti nalomljenu čokoladu.

Ostaviti pet minuta, dobro promiješati dok ne postane glatko i preliti po kolaču. Posipati grubo usitnjenim prženim lješnjacima.

Fotografija: Samo jedan griz

blog čokoladni biskvit darko debić kremasti kolač lješnjaci recept dana samo jedan griz 2021-09-19
Tags blog čokoladni biskvit darko debić kremasti kolač lješnjaci recept dana samo jedan griz

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Odlazi li klasično temperiranje čokolade u povijest: objavljena studija o novoj metodi

Sljedeći članak :

Jesenske dane zasladite mirisima i okusima vodnjanskog slatkog kruha

Povezani članci

Slatko za doručak: donosimo vam recept za kolač s borovnicama i ricottom

Slatko za doručak: donosimo vam recept za kolač s borovnicama i ricottom

Slatkopedija 29 svi 2023
Kolač od jagoda i limuna koji ćete obožavati: evo kako ga pripremiti

Kolač od jagoda i limuna koji ćete obožavati: evo kako ga pripremiti

Slatkopedija 25 svi 2023
Za slađi utorak: pripremite ledene kocke s jagodama

Za slađi utorak: pripremite ledene kocke s jagodama

Slatkopedija 23 svi 2023
Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2021, sva prava pridržana!