• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slatki recepti» Recept dana»Kremasta torta s jagodama i kokosom

Kremasta torta s jagodama i kokosom

Slatkopedija 14 lip 2018 Recept dana Leave a comment

Borimo se protiv oblaka ovim receptom za kremastu tortu s jagodama i kokosom koji je s nama podijelila Jannette Razum s bloga Slatki svijet torti i kolača.

Sastojci
Kora od kokosa
  • 4 bjelanjka
  • 150 g šećera
  • 120 g kokosa
Krema od kokosa
  • 4 žutanjka
  • 600 ml mlijeka
  • 80 g kokosa
  • 100 g šećera
  • 1 prašak za puding s okusom vanilije
  • 1 želatina u prahu
Ostalo
  • 500 ml slatkog vrhnja
  • 500 g svježih jagoda
  • džem od jagoda
Priprema

Bjelanjke kratko izmiksajte. Zatim dodajte malo po malo šećera i nastavite miksati bjelanjke dok ne dobijete čvrsti snijeg, odnosno dok ne potrošite sav šećer. Na kraju lagano umiješajte kokos.

Pripremljenu smjesu izlijte u kalup za torte (26-28 cm) kojeg ste prethodno prekrili masnim papirom. Papir malo namastite i pobrašnite, tako da budete sigurni da vam se kora neće zalijepiti prilikom vađenja.

Koru od kokosa pecite 30 minuta na 180°C, odnosno na 160°C ako imate pećnicu s ventilacijom.

Želatinu namočite prema uputama na pakiranju i ostavite sa strane.

Žutanjke izmutite sa šećerom, malo mlijeka i pudingom. Ostatak mlijeka i kokos zagrijte do vrenja. Dodajte pripremljene žutanjke pa kuhajte kremu na laganoj vatri otprilike 2 minute, dok se ne zgusne. U vruću kremu ubacite nabubrenu želatinu i dobro ju promiješajte tako da se želatina otopi.

Ohlađenu kremu izmiksajte i pomiješajte s 200 ml tučenog slatkog vrhnja.

Tortu slažite u kalupu u kojem se pekla kora od kokosa. Obruč kalupa obložite masnim papirom.

Ohlađenu koru premažite tankim slojem džema od jagoda. Zatim nanesite polovicu kreme. Preko kreme posložite jagode koje ste uzdužno prerezali po pola. Jagode malo utisnite i premažite ih ostatkom kreme od kokosa.

Preko kreme premažite ostatak od 300 ml tučenog slatkog vrhnja. Tortu spremite u hladnjak preko noći. Idući dan ukrasite tortu po želji i poslužite se!

Fotografije: Slatki svijet torti i kolača

[print_link]

blog jagode jannette razum kokos kremasta torta recept dana slatki recept slatki svijet torti i kolača 2018-06-14
Tags blog jagode jannette razum kokos kremasta torta recept dana slatki recept slatki svijet torti i kolača

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Müsli i granola – slatki izbor za početak dana

Sljedeći članak :

Ivana Kovačević Roginić: „Priprema slastica uz troje djece nekada zna biti kaotična“

Povezani članci

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Slatkopedija 07 ruj 2023
Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Slatkopedija 31 kol 2023
Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Slatkopedija 31 lis 2022

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2023, sva prava pridržana!