• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slatki recepti» Recept dana»Košnice

Košnice

Slatkopedija 22 pro 2017 Recept dana Leave a comment

Još jedan omiljeni blagdanski klasik – košnice – za nas je pripremila Mirjana Šmit s bloga Od slatkoga slađe.

Sastojci
Oklop
  • 2 bjelanjka
  • 100 g šećera u prahu
  • 200 g mljevenih oraha
  • 150 g mljevenog keksa
  • 80 g maslaca
  • 2 žlice ruma
Krema
  • 2 žumanjka
  • 1 jaje
  • 100 g šećera u prahu
  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 100 g maslaca
I još
  • 1 oblatna
Priprema
Oklop

Bjelanjke sobne temperature mutiti mikserom, postupno dodavati šećer te smjesu skuhati na pari (do 75 ⁰C). Ohladiti te dodati mljevene orahe, kekse, rum i maslac. Mutiti dok ne nastane jednolična smjesa.

Krema

Mikserom mutiti žumanjke, jaje i šećer te kuhati na pari do 75⁰C. Dodati čokoladu i miješati dok se ne otopi.

Ohladiti kremu i dodati 100 g umućenog maslaca. Mutiti mikserom dok se krema ne sjedini.

Od smjese za oklop oblikovati kuglice, uvaljati u mljevene orahe i utisnuti u kapu za košnice (plastični ili drveni).

Prstima rasporediti smjesu po stjenkama kalupa, načiniti otvor za kremu te lagano košnicu istresti iz kalupa. Košnice čuvati u hladnjaku.

Nakon nekoliko sati košnice napuniti kremom pomoću slastičarske vrećice te zatvoriti izrezanom oblatnom.

Fotografije: Od slatkoga slađe

[print_link]

blog božićne slastice božićni recepti košnice mirjana šmit od slatkoga slađe recept dana slatki recept 2017-12-22
Tags blog božićne slastice božićni recepti košnice mirjana šmit od slatkoga slađe recept dana slatki recept

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Savjeti slastičara za uspješnu pripremu slastica

Sljedeći članak :

Ljubav, vrijeme i strpljenje – formula za uspješne slastice naših blogera

Povezani članci

Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Slatkopedija 31 lis 2022
Nakon mandarina, na red su došli maruni: opet pripremamo poseban tiramisù

Nakon mandarina, na red su došli maruni: opet pripremamo poseban tiramisù

Slatkopedija 30 stu 2021
Imamo savršeni recept za omiljeni desert: pripremite cheesecake kao iz najboljih slastičarnica

Imamo savršeni recept za omiljeni desert: pripremite cheesecake kao iz najboljih slastičarnica

Slatkopedija 01 srp 2021

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2021, sva prava pridržana!