• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slastičarstvo» Posao»Konditorska tvrtka u krizi: zbog pandemije zabilježeno značajno smanjenje radne snage

Konditorska tvrtka u krizi: zbog pandemije zabilježeno značajno smanjenje radne snage

Mirjana Bošković Smrekar 03 stu 2022 Posao Komentari isključeni za Konditorska tvrtka u krizi: zbog pandemije zabilježeno značajno smanjenje radne snage

U odnosu na predpandemijsku 2019. u ovoj je tvrtki došlo do smanjenja broja zaposlenih za čak 30%, ali i do velikih financijskih gubitaka.

Bjelovarski konditorski div Koestlin u prvih je 9 mjeseci ove godine ostvario dobit od 116 milijuna kuna što predstavlja porast od 11 % u odnosu na isti period prošle godine, no razdoblje su završili u gubitku od gotovo 2 milijuna kuna.

Krajem rujna ova je tvrtka imala 320 radnika, odnosno 26  radnika manje nego u isto vrijeme prošle godine.

Uspoređujući s brojkama s kraja 2019. kada je tamo bilo zaposleno 460 ljudi, vidljivo je da je do sada Koestlin ostao bez čak 30 % zaposlenih.

Današnja prosječna neto plaća u ovoj tvrtki iznosi oko 4 700 kuna što predstavlja neznatni porast od oko 100 kuna u odnosu na početak prošle godine.

Prije pandemije u Koestlinu je radilo čak 460 ljudi, dok danas imaju tek 320 zaposlenika.

Krajem rujna na bankovnim računima bjelovarskog  konditora bilo je 2,2 milijuna kuna gotovine, što je osjetno manje od zadnjeg dana prosinca prošle godine kada je na njihovom računu bilo 10,7 milijuna kuna.

„I dalje postoje veliki izazovi u kanalima nabave sirovina i materijala. Također, cijene inputa su u velikom porastu za koji se ne zna kada će završiti. S obzirom na sve, rukovodstvo nije u stanju pouzdano procijeniti učinak s obzirom na to da se situacija mijenja iz dana u dan. No, računajući na brz oporavak gospodarstva primijenit će se način poslovanja koji će omogućiti brzu prilagodbu na isti. Dugoročan učinak može utjecati i na obujam trgovine, novčane tokove te profitabilnost”, ističu u poslovodstvu Koestlina, a prenosi danica.hr.

Izvor: danica.hr

2022-11-03

Autori

napisala : Mirjana Bošković Smrekar
Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.
Prethodni članak :

Opatija ponovno postaje najslađe mjesto: Festival čokolade donosi ekskluzivne slatke delicije

Sljedeći članak :

Španjolski čokolatijer očarao žiri: evo rezultata World Chocolate Masters

Povezani članci

Kakvo je stanje na burzi: donosimo pregled broja nezaposlenih slastičara po županijama

Kakvo je stanje na burzi: donosimo pregled broja nezaposlenih slastičara po županijama

Mirjana Bošković Smrekar 24 svi 2023
SweetBox dekorativni posipi: izvrsno rješenje za stvaranje slastica koje osvajaju

SweetBox dekorativni posipi: izvrsno rješenje za stvaranje slastica koje osvajaju

Slatkopedija 17 svi 2023
Profesionalne slastičarke i hobistice otkrile koliko sati rada stoji iza jedne figure i/ili torte

Profesionalne slastičarke i hobistice otkrile koliko sati rada stoji iza jedne figure i/ili torte

Kate Bošković 14 ožu 2023
Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2021, sva prava pridržana!