• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slatki recepti» Recept dana»Kolač od lješnjaka s čokoladom i espressom

Kolač od lješnjaka s čokoladom i espressom

Slatkopedija 24 kol 2019 Recept dana Leave a comment

Polako nam se bliži početak nove školske godine, a ovaj nam kolač, čiji recept stiže s bloga Feeding Art autorica Inge i Lily Bašić, izgleda kao pravi izbor za prva školska jutra.

Sastojci
(za dugački kalup ca. 30×11,5cm ili okrugli ᴓ 26cm)
  • 165 g maslaca
  • 170 g smeđeg šećera
  • 5 jaja (M)
  • 250 g mljevenih lješnjaka
  • 65 g sjeckanih lješnjaka
  • 2 čajne žlice cimeta
  • 75 ml jakog, hladnog espressa
  • 155 g glatkog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 200 g tamne čokolade
  • prstohvat soli
I još
  • brašno i maslac za kalup za pečenje
Priprema

Zagrijati pećnicu na 175°C. Kalup za pečenje dobro premazati maslacem i posuti brašnom. Maslac i šećer kremasto izmiksati. Bjelanjke odvojiti od žumanjaka. Jedan po jedan žumanjak dodavati kremi od maslaca i šećera te dobro sjediniti. Lješnjake, cimet i espresso dodati masi i dobro povezati.

Brašno i prašak za pecivo prosijati i sjediniti s prethodnom masom, a na kraju još i čokoladu koju ste nasjeckali na sitne komadiće. Bjelanjke i sol izmiksati u čvrsti snijeg i pjenjačom sjediniti s prethodnom masom.

Gotovo tijesto izliti u pripremljeni kalup za pečenje te peći oko 50 – 60 minuta (provjeriti drvenim štapićem je li pečen). Ostaviti nekoliko minuta u kalupu da miruje te ga prebaciti na žicu da se potpuno ohladi.

Fotografija: Feeding Art

blog čokolada espresso feeding art inga i lily bašić kolač lješnjak recept dana slatki recept 2019-08-24
Tags blog čokolada espresso feeding art inga i lily bašić kolač lješnjak recept dana slatki recept

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Krem šnite s kupinama

Sljedeći članak :

Rolada s borovnicama

Povezani članci

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Slatkopedija 07 ruj 2023
Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Slatkopedija 31 kol 2023
Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Slatkopedija 31 lis 2022

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2023, sva prava pridržana!