• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slatki recepti» Recept dana»Kokos kuglice s bijelom čokoladom

Kokos kuglice s bijelom čokoladom

Slatkopedija 08 sij 2019 Recept dana Leave a comment

Utorak je dan za jednostavne deserte, a upravo su takve ove kokos kuglice s bijelom čokoladom koje nam stižu s bloga Mystic Cakes autorice Natalije Milodanović.

Sastojci
  • 200 ml vode
  • 100 g šećera
  • 150 g margarina
  • 100 g bijele čokolade
  • 100 g kokosa
  • 250 g mljevenog keksa
Za valjanje
  • oko 100 g kokosa
Priprema

Ulijte u lonac vodu, dodajte šećer, margarin i bijelu čokoladu izlomljenu na kocke pa sve zagrijavajte na srednjoj vatri uz miješanje dok se sve ne otopi. Prokuhajte kratko, 2-3 minuta pa skinite s vatre.

Ubacite kokos i mljeveni keks pa sve dobro izmiješajte žlicom. Ovu smjesu stavite u hladnjak da se ohladi i malo stegne kako biste lakše formirali kuglice.

Ohlađenu smjesu vadite žličicom i formirajte kuglice pa ih redajte na tanjur za posluživanje obloženu papirom za pečenje. Potom svaku kuglicu uvaljajte u kokos i vratite ih u hladnjak da se ohlade. Meni je od ove smjese ispalo 38 kuglica.

Napomene

Za posnu varijantu, koristite posnu bijelu čokoladu i posni keks.

S obzirom na to da je bijela čokolada sama po sebi dosta slatka, možete smanjiti količinu šećera po ukusu.

Kuglice su najljepše nakon što malo odstoje na sobnoj temperaturi jer im se bolje osjeti ukus, nego kad ih jedete izravno iz hladnjaka.

Fotografija: Mystic Cakes

[print_link]

bijela čokolada blog kokos kokos kuglice mystic cakes natalija milodanović recept dana slatki recept 2019-01-08
Tags bijela čokolada blog kokos kokos kuglice mystic cakes natalija milodanović recept dana slatki recept

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Studentica farmacije u svijetu slastice: „Od kada znam za sebe gurala sam se mami u kuhinju“

Sljedeći članak :

Hotel&Gastroteh u veljači ponovno u Zagrebu

Povezani članci

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Slatkopedija 07 ruj 2023
Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Slatkopedija 31 kol 2023
Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Slatkopedija 31 lis 2022

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2023, sva prava pridržana!