• Oglašavanje
  • O nama
  • Kontakt

Slatkopedija

  • NOVOSTI
  • Recepti
    • Slatki recepti
      • Recept dana
    • Zdrave slastice
  • Slatke tajne
  • Magazin
    • Vaše priče
    • Život sa slasticama
    • Zvjezdane priče
  • Slatka baština
    • Naše slastice
    • Svjetske slastice
  • Iz naše redakcije
    • Recept tjedna
    • Riječ urednice
Naslovnica» Slatki recepti» Recept dana»Knedle od batata

Knedle od batata

Slatkopedija 27 ruj 2018 Recept dana Leave a comment

Alica Bjeli Duduković otkriva nam kako pripremiti ponešto drugačije knedle – one od batata.

Sastojci
Tijesto
  • 300 g batata
  • 50 g griza
  • 100 g glatkog brašna
Nadjev
  • 100 g džema od smokava
  • ½ žličice cimeta
Smjesa za valjanje
  • 1-2 žlice malasaca
  • 1 žlica šećera
  • 4-5 žlica krušnih mrvica
  • ½ žličice cimeta
I još
  • šećer, med, preljev od datulja (po želji)
Priprema
Tijesto

Oguljeni i na kockice narezani batat staviti kuhati na paru oko 20 minuta. Provjeriti vilicom kada je mekan. Prohladiti i u blenderu ga usitniti u pire (ja sam dobila 260 g pirea). Ako nemate blender, može se koristiti štapni mikser.

Staviti u zdjelu, dodati prvo griz, a zatim glatko brašno. Umijesiti tijesto – bit će neljepljivo i lako će se valjati.

Na lagano pobrašnjenoj površini valjkom razvaljati tijesto u kvadrat dimenzija 20x20cm te izrezati 9 kocki.

Nadjev

Zatim pripremiti nadjev. Ja sam džemu od smokava dodala cimet i dobro promiješala. Može se koristiti i voće (šljive, marelice, smokve, višnje – ali imajte na umu da su knedle male, pa prilagodite veličinu voća).

Na svaku kocku stavite žličicu nadjeva i spojite kutove te rukama oblikujte knedle.

U lonac stavite vodu da zakipi te knedle ubacite u kipuću vodu i kuhajte 15-20 minuta. Nemojte miješati, samo lonac lagano protresite. Kada su knedle gotove, isplivat će na površinu. Skinuti s vatre i izvaditi iz vode.

Smjesa za valjanje

U tavi rastopiti maslac te kada se rastopi, dodati šećer, krušne mrvice te cimet. Neka porumene, a zatim u to ubaciti knedle i dobro ih protresti da se uvaljaju u smjesu.

Poslužiti sa šećerom, medom ili preljevom od datulja.

Fotografija: Alica Bjeli Duduković 

[print_link]

batat cimet datulje džem knedle recept dana slatki recept 2018-09-27
Tags batat cimet datulje džem knedle recept dana slatki recept

Autori

napisala : Slatkopedija
Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.
Prethodni članak :

Postaje sve bolje – stižu M&M’s čokolade i bomboni punjeni namazom od lješnjaka

Sljedeći članak :

Savijača s bundevom

Povezani članci

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Ana Raguž s nama dijeli recept za odličnu tortu s marelicama

Slatkopedija 07 ruj 2023
Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Savršen zalogaj za sve ljubitelje kave: kavena torta s bloga Pregacha savršena je za razbuđivanje i vraćanje u rutinu

Slatkopedija 31 kol 2023
Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Odličan izbor za doručak ili večeru: pripremite i vi buhtle s višnjama

Slatkopedija 31 lis 2022

Odgovori

Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.

Oglašavanje
O nama
Kontakt

Pretraži

Oglas

Oglas

Pratite nas na Facebooku

Find us on Facebook

Slatkopedija

  • Impressum
  • Iz medija
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti

Najstariji hrvatski novinarski portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo od 2017. donosi sve najnovije vijesti, priče i izvještaje vezane za najslađu industriju.

© Copyright Slatkopedija 2023, sva prava pridržana!