Keksići s lavandom i ružmarinom

Ljeto u keksima – tako bi se mogao opisati recept za keksiće s lavandom i ružmarinom koji je s nama podijelila Tihana Lohinski s bloga Strawberry soup.

Sastojci
(za oko 40 keksića)
(koristila sam šalicu od 150 ml)
  • ½ šalice šećera
  • 2 čajne žličice naribane korice limuna ili naranče
  • 1 žličica isjeckanog ružmarina
  • 2-3 čajne žličice cvjetova lavande
  • 1 šalica maslaca sobne temperature
  • 1 jaje
  • 2 šalice brašna
  • prstohvat soli
  • ½ žličice praška za pecivo
Priprema

Pomiješajte šećer, narančinu koricu, lavandu i ružmarin i sve stavite u blender ili sjeckalicu da se usitni i poveže.

Maslac izradite mikserom, dodajte mu jaje pa još malo miksajte.

Postupno dodajte mješavinu šećera, korice naranče, lavande i ružmarina i izradite mikserom dok ne dobijete glatku smjesu.

U drugoj posudi pomiješajte suhe sastojke: brašno, sol i prašak za pecivo.

Postupno dodajte smjesu suhih sastojaka u prvu smjesu i miksajte dok ne dobijete homogenu smjesu za keksiće.

Možete sve skupa staviti u hladnjak na par sati ili preko noći da se stisne pa rukama raditi kuglice i spljoštiti ih tako da dobijete keksiće, a možete i ovako kako sam ja ovog puta radila: smjesu za tijesto podijelite na dva jednaka dijela, a od svakog dijela napravite valjke. Njih zatim umotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na hlađenje. Ja sam ih ostavila preko noći te ih idući dan rezala i pekla, ali može i kraće.  Treći način je da tijesto razvaljate pa kalupom izrezujete keksiće.

Keksiće slažite u pleh za pečenje obložen papirom za pečenje i pecite ih 8-10 minuta (ovisno o pećnici, čim rubovi počnu poprimati boju, keksiće izvadite) u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva.

Fotografije: Strawberry soup

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.