Karnevalsko razdoblje je slađe uz tradicionalne kroštule

Recept za kroštule već se dugo nalazi na našem portalu, no gotovo svako kućanstvo u Dalmaciji ima svoj provjereni recept za ovu slasticu – danas vam donosimo onaj s potpisom Ane Raguž s bloga Tirkizna.  

Sastojci
  • 250 g brašna
  • 1 jaje
  • 30 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 50 g rastopljenog maslaca
  • 3 žlice ruma
  • 60 ml bijelog vina
  • prstohvat soli
Priprema

Od svih sastojaka zamijesite tijesto za kroštule. Tijesto mora biti fino, kompaktno, malo tvrđe, ali nikako tvrdo. Pustite ga da se odmori pola sata.

Pobrašnite radnu površinu (ja sam radila na stolu jer mi je lakše) i razvaljajte tijesto što tanje, zbilja mora biti tanko, gotovo prozirno. Razvaljano tijesto izrežite „kotačićem“ za tijesto u trake .

U srednji lonac zagrijte ulje na 170°C. Pržite kroštule u vrelom ulju te gotove pospite šećerom u prahu.

Fotografija: Tirkizna

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.