Tako lagana, tako kremasta – savršena čokoladna torta oduševljava brzom pripremom

Pripremite ovu tortu večer prije druženja i uživajte u njezinoj bogatoj kremi koja će osvojiti i velike i male.

Sastojci
(za kalup promjera 25 cm)
Podloga
  • oko 25 komada piškota
  • malo mlijeka
Krema
  • 250 g mliječne čokolade
  • 50 ml mlijeka
  • 125 g maslaca
  • 4 jaja
  • 300 ml vrhnja za šlag
  • 70 g šećera
I još
  • tamna čokolada
  • mliječna čokolada
Priprema
Podloga

U jednu posudi ulijte malo mlijeka.

Piškote izrežite na veličinu koja vam odgovara za visinu kalupa pa svaku piškotu nakratko umočite u mlijeko te posložite uz rub kalupa, stavljajući odrezani dio na dno. Samo dno kalupa obložite odrezanim komadima piškota.

Pripremljenu podlogu stavite u hladnjak dok pripremate kremu.

Krema

Na pari otopite čokoladu i mlijeko, a zatim, i dalje kuhajući dodajte jedan po jedan komadić maslaca te između svakog dodavanja izmiješajte da se otopi maslac. Miješajte sve dok ne dobijete ujednačenu, sjajnu smjesu. Kremu maknite s vatre i prelijte u staklenu posudu te je ostavite da se djelomično ohladi.

Razdvojite bjelanjke od žumanjaka te djelomično ohlađenoj kremi od maslaca i čokolade dodajte jedan po jedan žumanjak. Između svakog dodavanja izmiješajte dobro drvenom žlicom dok ne dobijete glatku i sjajnu kremu.

Ostavite da se krema ohladi do kraja. U međuvremenu stavite vrhnje za šlag na petnaest minuta u zamrzivač.

Nakon petnaest minuta, izvadite vrhnje za šlag te ga mikserom miješajte dok ne dobijete čvrsti šlag. U dobiveni šlag ulijte potpuno ohlađenu kremu od čokolade i maslaca te ručno miješajući povežite ove dvije smjese.

Bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg te im, stalno miješajući, dodajte šećer i miješajte dok ne dobijete čvrsti snijeg.

Miješajući ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka u smjesu čokolade i vrhnja te izmiješajte dok se sasvim ne povežu.

Gotovu kremu izlijte na pripremljenu podlogu, izravnajte te prekrijte folijom i ostavite preko noći u hladnjaku.

Prije serviranja izribajte čokoladu na vrh torte i servirajte hladno.

Fotografije: Kate Bošković  

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.